İnternet Medyası'na dil uzatan Mehmet Metiner'e cevap veren İMD Derneği Başkanı Hadi Özışık oldu. Vatan yazarı Murat Çelik'e "cevap hakkımız" diyerek bir açıklama yollayan Özışık, Metiner'e sert yanıt verdi.

İşte Murat Çelik’in bu konuda yazdıkları:

İnternet medyasından Metiner’e cevap

“İnternet medyası kadar tehlikeli, gayri ahlaki bir mecra olamaz. Eline kalem alan, müstear isimle istediğini yazıyor. Sonra biz bu kişilerin kim olduğunu bulmakla uğraşıyoruz savcılık aracılığıyla. Kimsenin böyle bir şeye hakkı yoktur. Ben bu konuyu Oktay Ekşi ile de görüştüm. Partimiz ve hükümetimizin bu konudaki duyarlılığı da biliniyor. Meclis açıldığında bu konuda tekliflerimizi de vereceğiz, girişimlerimizde de bulunacağız.”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in yukarıdaki sözleri Cuma günü (2 Eylül 2011) bu köşede yayınlanınca, İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık aradı, “Cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz” dedi.

“Cevap hakkı kutsaldır” dedim.

Kim haklı, kim haksız tartışmasına (en azından bugünlük) hiç girmeden, Özışık’ın gönderdiği metnin öne çıkan bölümlerini, yorumsuz aktarıyorum:

“AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner’in sözleri içinde bulunduğu ruh halini yansıtmaktadır. Milletvekili olmadan önce, çarşaf çarşaf yayımlanan kasetlerle ilgili gıkı çıkmayan bu arkadaşın kendi ses kasediyle ilgili internet medyasını hedef alması ve aba altından sopa göstermesi manidardır. Gazeteci kimliğine de sahip olan bu kişinin YOUTUBE’a yüklenen ses kasedi haber değeri taşıyor mu taşımıyor mu? Söz konusu kasedi yani Metiner’in sesini yayımlamak yerine içeriği ile ilgili haber yapmamız bizim ne kadar ahlaki yayın yaptığımızı ortaya koymaktadır. Asıl ahlaksızlık, bugüne kadar yapılan gayri ahlaki yayınlar karşısında Metiner’in küçücük dilini yutmasıdır. Bizi parayla, icra yoluyla, ya da tazminatlarla terbiye etmeye kalkışan Mehmet Metiner ve uzantıları için bir çift sözüm daha var. Bu sektör sizin hayal bile edemediğiniz bir noktaya geldi. İnternet medyası Mehmet Metiner ve onun gibi düşünenler için gerçekten tehlikeli (!) hale geldi. Büyüdük çünkü. İstihdam sağlıyoruz, ‘üç - beş işsiz gazeteci’den ibaret değiliz. İnternet medyası son 6 yıldır iş başındaki iktidardan yasal düzenleme yapılmasını istiyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın talimatları doğrultusunda, çalışmalar son aşamaya geldi. Mehmet Metiner, nasırına basılınca ‘yasa’ diye bağırmasın. O yasa zaten Ekim’de Meclis’e iniyor. Bu arkadaş, canı acımadan önce keşke köşesinden ‘yasa’ diye çığlık atabilseydi bizim gibi.”

DEMOKRAT HABER