İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya "Basın yayın yoluyla hakaret ve iftira ettiği" gerekçesiyle 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu hakkında, mahkeme, "duruşmaya zorla getirme" kararı verdi.

HAKİM: USUL NEYSE ONU YAPMAMIZ GEREKİR

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Mehmet Baransu katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Baransu'nun avukatı Veysel Ok, müvekkilinin şehir dışında olduğu için duruşmaya katılamadığını, önümüzdeki celse geleceğini söyledi. Mahkeme hakimi ise, "Sanığın adresi yok mu? Burada görülen adresine tebligat teslim edilememiş. Sanık da gelmediği için yakalama çıkarmam gerekiyor. Usûl neyse onu yapmamız gerekir" dedi. Bunun üzerine avukat Ok da, celse arasında Mehmet Baransu'ya ait ev adresini yazılı olarak mahkemeye sunacağını bildirdi.

ZORLA GETİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Duruşma sonunda, mahkeme, Baransu'nun davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediğini belirterek, bir dahaki celseye zorla getirilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan iddianamede, Mehmet Baransu'nun Taraf gazetesinde 2 Aralık 2013 tarihinde birinci sayfadan yayınlanan "Yıl 2013: Hükümete ters düşen cemaat de fişleniyor" başlıklı haberine yer verildi.

İddianamede, suça konu haberle, olay tarihinde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Efkan Ala'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından hazırlandığı iddia edilen fişleme belgelerini gereğinin yapılması için klasörlediği belirtilerek, üst düzey kamu görevlisi olan Ala'ya karşı gerçeğe ve hukuka aykırı "fişleme yapmak" fiilinin isnat edilmek suretiyle iftira suçunun işlenildiği kaydedildi.

Efkan Ala'nın onur, şeref ve saygınlığına açıkça saldırıda bulunularak hakaret edildiği öne sürülen iddianamede, Mehmet Baransu hakkında "Basın yayın yoluyla hakaret" ve "İftira" suçunu işlediği gerekçesiyle1 yıl 4 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. (Mynet)