(Demokrat Haber) Mehmet Altan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "iyi niyetli verilen mesajları aldık" sözlerine bir çağrıyla yanıt verdi. Altan ayrıca AK Parti'nin yol ayrımına gidebileceğini söyledi.

Moderatörlüğünü Ayşegül Doğan'ın yaptığı İMC TV'de yayınlanan Gündem Müzakere programına katılan Mehmet Altan, Gezi Parkı Protestolarına ilişkin olarak söylediği mesaj alınmıştır sözlerine Cumhurbaşkanı'na bir çağrıda bulunarak yanıt verdi.

Altan, "Cumhurbaşkanı mesajı aldıysa içki düzenlemesini imzalamaması lazım. Üçüncü köprünün adını değiştirmesi lazım. Anayasal hakkını kullansın kabineyi toplayıp başkanlık yapsın" dedi.

"BAŞBAKAN TÜRK MEDYASINI ULUDERE'DE ÖLDÜRMÜŞTÜR"

Altan, protestolar sürecinde televizyon kanallarının izlediği yayın politikasını da eleştirerek "Başbakan, Türk medyasını Uludere'de öldürmüştür, cenazesini Gezi Parkı'nda kaldırmıştır" dedi.

İhale karşılığı kendi varlığını satan bir medya olamayacağını söyleyen Altan NTV'nin özür dilemesini de eleştirdi. "NTV'nin ödü patlıyor! Biz orada program yaparken Başbakan'dan korktukları için programı kaldırdılar. Habertürk ha keza! Kimden telefon geldiğini ve ona göre yayın yaptıklarını açıklasınlar. Biz de papazlık kurumu ve günah çıkarma yok. Özür dilemekle olmaz çünkü çok fazla özürlü hareketleri var" dedi.

Sözlerine bir kez daha Cumhurbaşkanı ve Bülent Arınç'a seslenerek devam eden Altan TRT'nin AK Parti yayın organı gibi çalıştığını ve kendisine sansür uyguladığını söyledi. Altan "TRT Genel Müdürü orada dururken hangi mesajı aldınız?" diye sordu.

"AK PARTİ YOL AYRIMINA GİDEBİLİR"

Cumhurbaşkanı, Bülent Arınç ve AK Parti içindeki bir grup siyasetçinin yol ayrımına gidebileceğini söyleyen Altan, "Arınç, Cumhurbaşkanı ve AK Parti önde gelenleri biz Başbakan'ın zihniyetiyle aynı zihniyeti taşımıyoruz. Biz farklıyız, biz Erbakancı değiliz Özal'cıyız diyerek harekete geçebilirler. AK Parti, Özal ve 28 Şubat dönemindeki Erbakancı zihniyet arasında yol ayrımına gidebilir" dedi.