Gezi Parkı'ndaki yıkımı engellemek için başlayan direniş yurdun dört bir yanına yayılırken; İstanbul başta olmak üzere bir çok kentte polisle göstericiler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Olaylar devam ederken, göstericilerin hükümetten sonra en çok tepki gösterdiği ikinci hedef anaakım medya. Medyanın kısıtlı bir şekilde yer verdiği protestolara tepki gösteren direnişçiler, direnişin ilk günlerinde NTV binası önünde kanalın yayın politikasını protesto ederken, dün ise NTV'ye ait bir canlı yayın aracı Taksim meydanında hurdaya çevirildi. Bugün ise Haber Türk'ün Başbakan Erdoğan'la gerçekleştirdiği söyleşiye tepki gösteren binlerce eylemci kanalın binası önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi ve kanalın önüne para atarak tepkisini gösterdi.

Diğer taraftan, anaakım medyanın tavrı, sosyal medyadan da kınanıyor. Direnişi destekleyen bir çok kişi sosyal medya üzerinden medyanın tutumunu eleştirirken, 'geçmişten bu yana Kürtlere uygulanan sansüre' de atıfta bulunarak konuyu gündemleştiriyor. (Demokrat Haber)

İşte konuya ilişkin bazı twitler: