Fethullah Gülen Cemaatine yakın Zaman ile Bugün ve AK Parti'ye yakın Sabah, Star, Yeni Şafak gazeteleri adeta birbirine girdi...

AKP ile Gülen Cemaati arasındaki gerilim dershanelerin kapatılmasını öngören yasal çalışma ile bir medya savaşına dönüştü. Başta Sabah ile Zaman'ın karşılıklı manşetleri ile kılıçlar çekilirken Star ve Yeni Şafak gazeteleri de kavgaya dahil oldu, birbirinden sert suçlamalar havada uçuştu. Diğer yandan cemaatin diğer gazetesi Bugün de Zaman'ın ardından dershane kampanyasına katıldı.

MEDYADA DERSHANE SAVAŞLARI BAŞLADI

Günün gazete manşetlerinde öne çıkan iki gazete Sabah ve Zaman oldu. Zaman dün dershaneler ile ilgili manşetiyle büyük dikkat çekerken bugün de hükümete yönelik eleştirilerine devam etti. Sabah gazetesi ise Bakanlığın yalanlamasını manşete taşırken Zaman'ı kara propaganda yapmakla suçladı. Yeni Şafak da Sabah'la aynı frekansta kavgaya katılırken "Dershane yalanı" manşetiyle cemaati hedef aldı.

ZAMAN: 12 EYLÜLDE BİLE BU YAPILMADI

Zaman gazetesi dün başlattığı dershane kampanyasına bugün vites yükselterek devam etti. MEB'in yalanlamasına karşın taslakta yer alan hükümleri manşetine taşıyan Zaman haberinin arkasında durdu. İlk sayfayı olduğu gibi dershanelere ayıran Zaman, muhalefet partileri yanında AKP'den bazı isimlerin de taslağa itirazlarını duyurdu. Kamuoyu anketleri ve STK tepkileri ile dershaneler için etkili bir kampanya başlatan Zaman hükümeti hedef aldığı manşetinde "böyle bir yasa darbe döneminde bile uygulanamadı" dedi.

SABAH: CEMAAT KARA PROPANAGANDA YAPIYOR

Cemaat ile AKP arasındaki dershane savaşlarında hükümet adına misyon aldığı anlaşılan Sabah gazetesi manşetten cemaati hedef aldı. Sabah'ın manşetinde Zaman ve STV'nin ilgili haberleri vurgulanırken "Kara propaganda" yaptıkları iddia edildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın dershaneler hakkındaki açıklamalarına yer verilen haberde, cemaat medyasının haberleri için "büyük yalan" denildi.

Yine AK Parti çizgisinde yayın yapan Star da, “Hedef kaliteli ve daha eşit eğitim” manşetiyle dikkat çekti. (Gazeteciler.com)

İşte o manşetler: