Mersin’de Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Özgecan Aslan’ın Alman Mezarlığı’na yakın bir mesafede yakılmış bedenine ulaşılmasının ve katil zanlılarının yakalanmasının ardından, konuyla ilgili Milliyet'te yer alan bir haber, katil zanlılarının yargılama aşamasındaki "gerekçelerini" sıralar nitelikte.

"UYUŞTURUCU BAĞIMLISI, BAŞINDAN HASAR ALAN,..."

milliyet.com.tr'de, konuya ilişkin olarak yer verilen bir haberde, zanlılar "uyuşturucu bağımlısı", "trafik kazasında başından hasar alan", "ağır sakinleştirici ve ağrı kesiciler kullanan" şahıslar olarak resmedilirken, haberin ana hatlarının bu "algı" üzerine kurulduğu görülüyor; devamla da olayın seyri ele alıyor.

Milliyet'te yer alan haberin girişinde kullanılan ve altı çizilen ifadeler şöyle:

"Tarsus’ta 2 gündür kayıp olan üniversiteli Özgecan’ın yanmış halde cesedi bulundu. Genç kızı bıçakladıktan sonra yaktıkları iddia edilen üç kişi yakalandı. Zanlılar suçu itiraf etti.

Uyuşturucu bağımlısı çıktı

Mersin’de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın yakılarak öldürülmesi olayında kayıp olarak aranan Suphi Altındöken’in daha önce geçirdiği bir trafik kazasında başından ağır hasar aldığı öğrenildi. Kaza sonrasında Altındöken’in ağır sakinleştirici ve ağrı kesici ilaçlar aldığı, uzunca bir süredir de uyuşturucu kullanması nedeniyle çevresine de zarar verdiği için birçok kişiyle arasının bozuk olduğu ileri sürüldü.
"

HABERE TEPKİ

Gazeteci İrfan Aktan ise haberin veriliş şekline dikkat çekerek, "Ve Türk medyası katil zanlısının yargılanma aşamasındaki 'gerekçelerini' üretmeye başladı bile," diyor.



milliyet.com.tr'de yer alan ilgili haberin uzun spot kısmı, daha sonra kısaltılarak, tepki çeken bölümler içerikten kaldırıldı:



(Demokrat Haber)