‘İhbarcı neden araştırılmadı?’

Gazetecilere yazdığı mektuplarla dava dosyasındaki çelişkileri gündeme getirmeye devam eden Şener, son gönderdiği mektupta bu soruyu sordu...

Şener gazetecilere yolladığı son mektupta “Bir cinayet hazırlığından söz eden ihbarcının kim olduğunu polisin, savcıların ve mahkemenin neden merak etmediğine şaşırıyorum” dedi.

Eski polis müdürü Hanefi Avcı ve gazeteci arkadaşı Ahmet Şık’ın kitap yazmasına yardımcı olduğu ve böylece Ergenekon örgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu olan gazeteci Nedim Şener, hakkındaki iddialarla ilgili yine çarpıcı bir soruyu gündeme getirdi.

Gazetecilere yazdığı mektuplarla dava dosyasındaki çelişkileri gündeme getirmeye devam eden Şener, son olarak telefonlarının dinlenmesine karar verilmesini sağlayan ve 2009 yılında e-mail yoluyla Emniyet’e gönderilen ihbarcının neden araştırılmadığını sordu. Şener, “M.Yılmaz her ne kadar meçhul bir şahıs olsa da, polise internet yoluyla gönderdiği e-ihbardaki yazı stili kendisi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Bir kere ihbarda soy isimleri verirken büyük harfle yazıyor; ŞENER, YILDIZ, ERDOĞAN gibi. Bu soruşturma dosyasındaki adli yazışma kurallarıyla örtüşüyor” dedi.

Ergenekon bağlantısı

M. Yılmaz’ın, kendisini, “Hrant Dink davası üzerinden Emniyeti, Jandarmayı ve MİT’i hedefe koyarak Ergenekon’un gizli hedefine odaklandı. Davanın devam etmesini engellemek birçok birimin yaptığı faaliyetler aslında Ergenekon’un propaganda ve dezenformasyon biriminin planladığı ve organize ettiği faaliyetler” diye suçladığını hatırlatan Şener, yazdığı kitaplarda yer verdiği cinayetteki Ergenekon bağlantısına ilişkin belgeler nedeniyle hakkında başka davalar açıldığını hatırlattı.

Yılmaz’ın bu ihbarda bir cinayet planından da bahsetmesine ve IP numarasının belirli olmasına rağmen kim olduğunun polis, savcılık ve mahkeme tarafından araştırılmadığına dikkat çeken Şener, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı’nın adını kullanarak YÖK Başkanı’na sahte torpil maili atan şahsın 24 saat içinde bulunmasını hatırlattı ve “Çok önemli iddiaları ortaya atan hatta bir cinayet hazırlığından söz eden M.Yılmaz’ın kim olduğunu polisin, savcıların ve mahkemenin neden merak etmediğine şaşırıyorum” dedi.

Kemal Göktaş/Vatan