Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'ın gazetedeki işine son verildi. Ilıcak, ayrılık haberinin kendisine telefonla bildirildiğini belirtti. Hükümet karşıtı olmadığını ve yazılarını dikkat ederek yazdığını belirten Ilıcak'ın ayrılığı şok etkisi yarattı.

Meslektaşları, Sabah'ın işine son veren gazeteci için twitter'da şu yorumları yaptı:

Can Dündar ‏@candundaradasi Kim derdi ki Nazlı Ilıcak, kovulan köşe yazarları arasına katılacak. Geçmişler olsun.

Meryem Gayberi ‏@meryemgayberi Nazlı Ilıcak'ın mütedeyyinlerin sırtından geçinmesine yeter gayri

Isin Gormus ‏@IsinGormus Nazlı Ilıcak 'şahsiyetimi kaybedeceğime, işimi kaybettim' demiş. Bu kadarı bilr yeterince komik.

cüneyt özdemir ‏@cuneytozdemir Sevgili @ahmethc az önce Nazlı Ilıcak ile konuştum Sabah gazetesinden (bu kelimeyi sevmesem de durumun adını koymak için yazıyorum) kovulmuş!

Hasan Cemal ‏@HSNCML Bir Tayyip Erdoğan klasiği daha: Değerli meslektaşım Nazlı Ilıcak'ın Sabah'taki köşesi kapatıldı, protesto ediyorum.

Nedim Şener ‏@nedimsener 2010 Hükümet Cemaat kavgası yok diyen Nazlı Ilıcak'ın tam da böyle bir savaş nedeniyle işini kaybetmesi gerçekten üzücü.

Turhan Bozkurt ‏@TurhanBozkurt Nazlı Ilıcak'ın hakperestlıgı Sabah ıcın luks kacıyordu. Dogruysa kovmaları Sabah'a yakısır. Boylesı kovulma Ilıcak'ın degerıne deger katar.

Cengiz Çandar ‏@CengizCandar Nazlı Ilıcak, doğru bildiğini sonuna kadar savunan yürekli ve dürüst bir insan, çok değerli bir gazetecidir. Onun Sabah'tan uzaklaştırılması bugünkü iktidarın üzerinde bir utanç yaftası olarak yapışık kalacaktır. Bugünkü iktidar sahipleri Nazlı Ilıcak üzerinden vefasızlık ve adirbilmezlikleriyle hatırlanacaklardır. Tayyip Erdoğan'dan vebalıymış gibi herkesin kaçtığı dönemlerde, Nazlı Ilıcak'ın evinin kapıları Ona açılmıştı. Ama bugünkü Nazlı Ilıcak'ın en basit eleştirileri bile onu Sabah'ta barınamaz hale getirdi. İktidar adamı böyle bozar işte. Dayanışmamız Nazlı Ilıcak ile... (Medyatava)