Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Uruguay eski devlet Başkanı Jose Mujica ile yaptığı görüşme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün Aydın Doğan’ı tehdit edip, bazı gazetecilerin işten çıkarılmasını istemesine tepki gösterdi.

“Yandaş gazeteci gazeteleri dizayn etmeye kalkışıyor” diyen CHP lideri, Hitler'in propaganda bakanı Gobbels'i hatırlatarak, “Bu kişiye bu cesareti veren kimdir? Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bu takdirde onun balkon konuşmasına ters düşer. Cumhurbaşkanı ise daha vahim bir durum ortaya çıkar. Bir gazetecinin meslektaşlarının görevlerine son verilmesini talep etmesi görülmüş bir şey değildir. Buna Davutoğlu’nun ‘Sen kim oluyorsun’ demesi lazım, eğer balkon konuşmasında samimi ise. O gazetenin patronunu arayıp bu sözleri düzeltmesini istemelidir,” dedi.

CEM KÜÇÜK’ÜN TEHDİTLERİ

Cem Küçük, Kanal 24’te yayınlanan Günün Manşeti programında Aydın Doğan'a seslenerek, ”‘Paralel yapıyla mücadele edeceğiz’ diyorsan, o zaman Eyüp Can’ın işine son vereceksin. Yardımcısı var Bülent Mumay. İkisinin birden sözleşmesini fesih et. İyi niyetini anlayalım. Nazlı Ilıcak, Kanal D’de program yapıyor. Kovacaksın. PKK meselesine girmiyoum. Ahmet’i, Şirin’i, Nevşin’i kovsun demiyorum,” demişti.