Video aktivisti Kazım Kızıl ve birlikte tutuklandığı altı üniversiteli genç aileleriyle görüşerek, içeriden çekilen fotoğraflarını paylaştılar.

16 Nisan referandum sonuçlarını protesto ederken 17 Nisan günü gözaltına alınan, aralarında video aktivist Kazım Kızıl'ın da bulunduğu 6 üniversite öğrencisi 25 gündür tutuklu bulunuyor.

Bugün gerçekleşen açık görüşte aileleri aracılığıyla dost ve arkadaşlarına çektirdikleri fotoğrafları ulaştıran öğrenciler, mektupların yaklaşık 10-12 günde ulaştığını belirterek, bol bol mektup istedi.

Bundan sonra içeriye kitap da kabul edileceğini belirten öğrenciler, kitapların PTT'den iadeli taahhütlü gönderilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Öte yandan 2 hafta önce CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, Menemen Cezaevine yaptığı ziyarette Kazım Kızıl'a bir bağlama ulaştırmıştı. Kazım, bugünkü görüşte bağlamayı içeride çalmasını bilen birine hediye etmek için istediğini söyledi.

Tutuklu video aktivist Kazım Kızıl’ın çocuk işçiliğini konu aldığı belgeseli, ‘Neredesin Arkadaşım?’ filminin ilk gösterimi kendisi içerideyken, ‘Cesaret Bulaşıcıdır’ temasıyla bu yıl 12. kez düzenlenen İşçi Filmleri Festivali’nde yapılmıştı.

Tutukluların hepsi genel durumlarının iyi olduğunu belirterek sevenlerine selamlarını ilettiler. (Berkcan Zengin / Demokrat Haber İzmir)