Star yazarı Cem Küçük, dünki yazısında Kabataş haberindeki bazı ifadeler için 'saçma sapan kurgular' demişti.

Yeni Akit yazarı Ersoy Dede'de bugünki yazısında Küçük'e destek verdi. "Kabataş'ta bir genç kadın bir saldırıya uğradı, incindi, hakarete uğradı, aşağılandı, darp edildi.. Amenna.." diyen Dede, "Fakat ona ‘üzeri çıplak deri eldivenli 80 adam’ gibi bir pekiştirici koymaya gerek yok. Eğer bu ifade mağdureye ait bile olsa, editöryel olarak böylesi gerçeküstü bir ifadenin yer almasına izin vermemek gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

Ersoy Dede'nin Akit'te "Neden konuşmuyorlar?" başlığıyla yayımlanan yazısından bazı bölümler şöyle:

Gezi’, tartışmasız, gerici ve faşist bir kalkışmadır.. Ve bu kalkışma günlerinde, ağaç, çiçek, böcek maskesiyle sahaya inen güruh, bir değer saldırısına girişmiş, belli ölçüde de başarıya ulaşmıştır.. Ve bu değer saldırısı sırasında, aradıkları meşruiyeti, yanlarına aldıkları, hangi servisten beslendikleri malum uyduruk ‘antiemperyalist Müslümanlar’üzerinden sağladılar.

Fakat her hâl ve şartta, özellikle başörtülülere dönük aşağılamalar, hakaretler, yolda arabalarının camlarına tükürmeler, mahallede-sitede rahatsız etmeler yaşandı.. Yaşandı bunlar.. Ve bu değer saldırılarının pik yaptığı iki hadise geçti kayıtlara.. Biri camide içki içilmesi diğeri ise Kabataş’taki o aşağılık saldırı..

Camide içki işini bir gün uzun uzun yazacağım.. Ancak Kabataş ile ilgili bir not koymamız lazım bugün.. Çünkü sanki, Cem Küçük’ün, ‘Kabataş bir kurguydu’ dediği gibi bir algı oluşturulmaya çalışıyor.. Cem Küçük mealen şunu yazdı : “… bizim, Kabataş gibi bir saldırıyı, ekstra birtakım soslar ekleyerek daha da vahim bir iş gibi göstermemiz, elimizi zayıflattı, tezlerimizi savunmamızı zorlaştırdı…” ..

Yani bir genç kadın bir saldırıya uğradı, incindi, hakarete uğradı, aşağılandı, darp edildi.. Amenna.. Fakat ona ‘üzeri çıplak deri eldivenli 80 adam’ gibi bir pekiştirici koymaya gerek yok. Eğer bu ifade mağdureye ait bile olsa, editöryel olarak böylesi gerçeküstü bir ifadenin yer almasına izin vermemek gerekiyordu. Olay kendi içinde zaten yeteri kadar vahim. Durum budur.. Kalın sağlıcakla..

AHMET HAKAN'DAN ELEŞTİRİ

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Cem Küçük'ün Kabataş yalanı için 'saçma sapan kurgular' ifadelerine yanıt verdi. Hakan, "Bir köşede gizlenmiş iki küçük cümleyle kendinizi temize çıkaramazsınız" dedi. 

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

STAR gazetesi, iki sene önce Gezi olayları sırasında...
Sekiz sütun üstüne, kapkara haykıran puntolarla haykırdı.
Dedi ki:
­Üzerleri çıplaktı.
­Elleri deri eldivenliydi.
­Kadını dövdüler.
­Bebeğini fırlatıp attılar.
­Kadının üzerine işediler.
­Hepsinin görüntüsü var.
*
Tarihe "Kabataş Yalanı" olarak geçen bu olayla ilgili olarak...
Bu manşeti atan Star gazetesinde dün bir yazı çıktı.
Yazıda o manşet için...
­"Saçma sapan bir kurguydu" deniliyordu.
­"Yazılanlar yalandı" deniliyordu.
­"Algı operasyonu çekildi" deniliyordu.
*
Yok öyle yağma ey Kabataş yalancıları!
Siz o yalanı, sekiz sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla havalandırdınız.
Bir köşede gizlenmiş iki küçük cümleyle kendinizi temize çıkaramazsınız.
*
Eğer azıcık imanınız, azıcık insanlığınız, azıcık dürüstlüğünüz, azıcık insafınız, azıcık özeleştiri temayülünüz,
azıcık kendinize saygınız, azıcık okurunuza saygınız varsa...
Sekiz sütun üstüne kapkara puntolarla...
"BİZ KABATAŞ YALANCISIYIZ" diye yazacaksınız.
*
Başka türlüsü kurtarmaz.