Şampiyonlar Ligi'nde 2-2 biten Juventus-Galatasaray maçı için İtalyan basını, Mancini'li Galatasaray'ın Juventus'u durdurduğu tezinde birleşirken, Drogba maçın en iyisi seçildi.

Torino merkezli yayın yapan ve Juventus'a yakınlığıyla tanınan Tuttosport gazetesi "Türk işi" manşetini atarken, Juventus'un geriye düşüp sonra toparladığını ancak defansındaki büyük boşluk nedeniyle maçtan beraberlikle ayrıldığı ifade edildi.

Gazetede oyunculara verilen puanlarda da en yüksek puanı 7 ile sarı-kırmızılı takımın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba aldı.

Tuttosport, Galatasaray'da en düşük puanı 4,5 ile Wesley Sneijder'e verirken, iki takım oyuncuları arasında en düşük puanı 4 ile Drogba'nın golünde hata da yapan Juventus'un defans oyuncusu Bonucci'ye layık gördü.

La Gazzetta dello Sport ise "Mancini, Juventus'u durdurdu" başlığıyla duyurdu maça ilişkin haberde, Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Roberto Mancini'nin Türkleri dönüştürdüğü ve Juventus'un çalıştırıcısı Antonio Conte'yi titrettiği yazıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde ikinci beraberliğini alan Juventus için işlerin bundan sonra daha zorlu olacağı ifade edildi.

Galatasaray'a 6 puan veren gazete, Juventus'a 5,5 verirken, teknik direktörlerde ise Conte'ye 6, Mancini'ye ise 7 puanı layık gördü. Oyuncular arasında da en yüksek puanı 7,5 ile Drogba alırken, en düşüğü ise 4 ile Juventus'dan Bonucci'nin oldu.

Corriere dello Sport da, "Juve için şimdi daha zor" ve "Conte, Mancinili Galatasaray tarafından durduruldu" başlıklarıyla haberlerini aktardı.

Drogba, 7,5 puan ile en yüksek notu alırken, Amrabat ise 5 ile Galatasaray'da en düşük notu alan oyuncu oldu.

Torino merkezli yayın yapan bir başka gazete ise "Heyecan, gol: Juve'den Türklere karşı beraberlik" başlığı atılırken, Juventus'un Galatasaray ile berabere kalarak, gruptan çıkmayı karışık hale getirdiğini yazdı. Gazete, maç içinde çok hatanın yapıldığı ve Real Madrid ile yapılacak maçların Juventus'un kaderini tayin edecek maçlar olduğu aktarıldı.

La Repubblica gazetesi de "Türk işi" başlığını atarken, Juventus için işlerin bundan daha zor geçeceği yazıldı. (CNN Türk)