Bugün gazetesi muhabirleri Cihan Acar ve Bilal Şahin, İpek Medya Grubu’na kayyum olarak atanan Hasan Ölçer ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çıkışta konuşan Acar ve Şahin, hukuktan umutsuz olduklarını ancak geleceğe şerh düşmek adına mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı ile Hasan Ölçer İpek Medya Grubu’na kayyum olarak atanmıştı. Hasan Ölçer, ilgili medya organlarında görev yapan çok sayıda kişiyi işten çıkardı. İşten çıkarılan Cihan Acar ve Bilal Şahin, kayyum Hasan Ölçer ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede Hasan Ölçer ve yetkililerin ‘Anayasa’yı ihlal, iş yerini işgal, görevi kötüye kullanma, kişilik haklarına saldırı, ve hakaret’ suçu işlediği belirtildi.

Adliye çıkışı açıklama yapan Avukat Veysel Ok, “Hasan Ölçer hakkında, gazeteye zorla girmesi ve yetkisi olmamasına rağmen gazetecileri işten atması nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, hem Türk Ceza Kanunu 125. Maddesine göre hakaret, hem görevi ihmal hem Anayasa’nın 48. Maddesinde düzenlenmiş çalışa hürriyetini ihlal hem de Anayasa’nın 30. Maddesinde düzenlenmiş basın faaliyetini susturma suçu ile suç duyurusu yaptık” ifadelerini kullandı.