Gazeteciler Ömer Çelik, Tunca Öğreten ve Metin Yoksu sabah saatlerinde evlerine yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alındı. Ayrıca BirGün gazetesinin son dakika olarak geçtiği habere göre, BirGün gazetesi muhasebe sorumlusu Mahir Kanaat da  gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı Haber Müdürü Ömer Çelik, gözaltına alındı.

Baskın sırasında Çelik’in polis tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

İstanbul’da da yapılan ev baskınında ise kapatılan DİHA’nın İstanbul muhabiri Metin Yoksu gözaltına alındı. Gece saatlerinde Bahçelievler İlçesi Soğanlı Mahallesi’nde bulunan evine özel harekat polisleri tarafından yapılan ev baskınında aile fertlerinin tüm telefonlarına el konuldu.

Diken'in eski muhabiri Tunca Öğreten’in de İstanbul’da evine yapılan polis baskınında  gözaltına alındığı öğrenilirken, Yoksu ve Öğreten’in gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemedi.