Hacı Bayram'da elden dağıtımı yapılan ve “İslam Devleti” kurma çağrısında bulunan "Kur'ani Mücahede" isimli dergi Ankara'nın ortasında dağıtılıyor. IŞİD'e övgülerde bulunan dergide, "Müslüman toplumları içerisinden, Müslümanların haklarını savunacak örgütler ortaya çıkmıştır. Bu örgütlerin son örneği, hiç kuşkusuzdur ki IŞİD’dir. IŞİD, bir terör örgütü değil, halkın çektiği zulüm ve işkenceler neticesinde halkın bağrından çıkmış bir kurtuluş hareketidir," deniliyor.

Evrensel'den Tamer Arda Erşin'in haberine göre, dergide IŞİD'den "halkın bağrından çıkmış bir kurtuluş hareketi” diye bahsediliyor. 

Dergide, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancı savaşçılarla bilinen örgütün üyeleri hakkında, "Halkın ve toprakların evlatlarıdır ve gasp edilen haklarını, kaybettikleri onurlarını kurtarmanın mücadelesini veren onurlu bir yapı, belki tam olmasa da, Bedir aslanlarının günümüz temsilcileridir," diye söz ediliyor.

Dergi, IŞİD'e açıkça "selam" da yolluyor: "Hedef, Kur’an’a dayalı, Rasulullah (as)’ın örnekliğine uygun İslam Devleti’dir. Az kaldı, Allah yardımcınız ve koruyucunuz olsun. Selam size."

Dergide IŞİD'e destek vermeyenler  ise "gafil" diye adlandırılıyor. IŞİD'in yaptığı katliamlara ilişkin ise şu ifadeler dikkat çekiyor: "IŞİD’in infaz ettiği kimseler, kendisine karşı savaşan emperyalizmin yerli işbirlikçi askerleridir. Onlar, IŞİD mensuplarını yakaladıklarında çay mı ikram edeceklerdi,yoksa çiçek mi vereceklerdi."

ERDOĞAN 'ŞİRK KOŞUYOR'

Dergi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da 2 mektup yollamış ve yanıt alamamış. Mektuplara cevap verilmemesine tepki gösterilen 42. sayıda, devletin malını soyduğu belirtilen Erdoğan "şirk koşmak" ile itham ediliyor. Dergide şu ifadelere yer veriliyor: "Bugüne kadar Rabb'inize karşı koştuğunuz şirk ve küfür, putları kutsayıp tapınmanız, size emanet edilen devletin malını soymanız, yakınlarınıza tüyü bitmemiş yetimin hakkını dağıtmanız, yolsuzluk ve hırsılıktaki doyumsuzluğunuz, her türlü yalanı meşru görüp söylemeniz,   Rabb'inize karşı bireysel olarak sınır tanımamanızı ortaya koyuyor."

ESNAFA DAĞITIM YAPIYORLAR

Künyesinde adres olarak gösterilen Ulus'taki Hacı Bayram semtindeki kitapçılarla görüşen Evresel, yaptığı görüşmeler sonucunda, derginin bazı kişilerce esnafa dağıtıldığı bilgisini veriyor. Esnaf her ey bazı kişilerin dükkanlarına geldiğini ve dergiyi satmaya çalıştığını söylüyor. Derginin cemaat veya örgütle bağlantılı olup olmadığını sorularını ise esnaf yanıtsız bırakıyor. Ancak bağlantısı olduğu da yalanlanmıyor.

Haberin tamamı için tıklayınız