İran'ın Abna Haber Ajansı tarafından ‘ZAMAN İsrail’den daha Siyonist’ başlığıyla bir haber yayınlandı.

 

Habere göre, “İran Ankara Büyükelçiliği’nden Zaman Gazetesi’ne gönderilen bir yazıda Zaman’ın varlığının artık Siyonist ve Amerikan medyasının, İran İslam Cumhuriyeti’ni Türkiye’deki karalama faaliyetlerine gerek bırakmadığı” yer aldı.

 

ZEHİR ZEMBEREK HABER

İran Dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e bağlı Abna Haber Ajansı haberi sunarken Zaman Gazetesi'nin bilerek İran karşıtı haberler yaptığını ifade etti. İşte o haber şöyle devam ediyor:

 

ÇATIŞMA ÇIKARMA ÇABASI

Büyükelçiliğin Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’ya gönderdiği mektupta, Zaman’ın 24 Nisan 2012 tarihli sayısında bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde kasıtlı bir yazıya daha yer verildiği belirtilerek, “Söz konusu yazı, gazetenizin İran karşıtı makul olmayan bir yaklaşım içinde olduğunu ve Türk kamuoyunda komşu bir ülkeye karşı kötümser bir atmosfer oluşturarak mezhep ve ırklar arası çatışmayı alevlendirme çabasında olduğunu göstermektedir” denildi.

 

Medyaya açıklanan ancak basının tamamına yakını tarafından pas geçilen bu mektupta neler mi var?

 

Özetle Zaman Gazetesinin:

 

* Siyonizm’e uşaklık ettiği beyanı var!

 

* ABD’nin yörüngesinde yayın yaptığı değerlendirmesi var!

 

* Mezhepçilik yaptığı ifadesi var!

 

* İslam’ın içinde fitne çıkarmak istediği yorumu var!

 

* Müslüman ve komşu bir ülkeye hasımlık yapıldığı görüşü var!

 

* Siyonist ve ABD basını bile sizin kadar iftira etmiyor feryadı var!

 

Zaman Gazetesini satın alan sözde mütedeyyinlere bu tabloyu armağan ediyoruz!

 

Hoşgörü yalan, nefret gerçek!

 

ZAMAN'DAN İRAN KARŞITI HABERLER

Başbakan Erdoğan liderliğindeki AKP heyetinin 25 Mart'ta Seul'de ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye İran'dan aldığı doğalgaz ve petrolü azaltma kararı almış, bizzat Başbakan Erdoğan mevcut İran yönetimini sert bir dille eleştirmişti. Bu gelişmeye paralel olarak, Suriye'ye karşı yapılan kara propagandanın benzeri İran'a karşı da hızlandırıldı. Uzun bir süredir İran'a dönük karalayıcı içerikte haber yapması ile dikkat çeken Zaman gazetesinde son aylarda bu yöndeki haberlerin arttığı görülüyor.

 

Örneğin dün Zaman gazetesinde, son aylarda Suriye ile ilgili yapılan haberlerin aynısı İran ile ilgili de yapıldı. Dün gazetede "PKK sığınaklarında İran yapımı el bombaları" başlıklı bir haber yer aldı.

 

Bir diğer örnek ise Zaman'da 24 Nisan'da Dr. Ali Rıza Gafuri imzası ve "İran, Sünnilerine yapılan baskılar ya da Şii mezhep faşizmi" başlığı ile yayımlanan yazı. Bu yazıda da İran'a ve şii inancına dönük düşmanlık içeren ifadeler kullanıldı.

 

Suriye'ye dönük kara propaganda da Esad ailesinin Nusayri olmasına dikkat çeken islami çevreler, Alevi yurttaşlarda ciddi bir kaygının oluşmasına neden oluyorlar.

 

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal, bugün yayımlanan 'İslâm kardeşliği içinde Şiîlik ve İran' başlıklı yazısında açıkça nefret ve düşmanlık içeren ifadeler kullandı. Ünal'ın yazısı, Zaman gazetesinin son dönemde İran'ı karalayıcı haberleri ile uyum gösteriyor.

 

Sanki Türkiye değil de İran NATO üyesi!

Yazısının sonunda ise Ünal, sanki Türkiye değil de İran NATO üyesiymiş gibi, kara propaganda örneği ifadelerle İran düşmanlığını konuşturuyor:

 

"Bölgemizdeki gelişmelere ve ideal İslâm kardeşliğine bakarken bu hususlar ve Anglo-Saxon-İsrail ittifakı politikalarının İslâm dünyasını daha da parçalamak için onun kalbine, derinliğine bir hançer gibi Şiî hilâlini sokmaya çalıştığı ve İran'ın da aynı paralelde hareket ettiği gözden uzak tutulmamalıdır."

 

Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal'ın bugün yayımlanan 'İslâm kardeşliği içinde Şiîlik ve İran' başlıklı yazısı, içerdiği Şiilik ve İran düşmanı ifadelerle dikkat çekiyor. Sanki Türkiye değil İran NATO üyesiymiş, sanki Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye gibi ülkelerdeki sünni-islamcı partiler ABD müttefiki değil de İran ABD müttefikiymiş gibi yazan Ünal, kara propaganda örneği ifadelerle Ünal, İran'a dönük düşmanca ifadeler kullandı. Ünal'ın ifadeleri, Zaman gazetesinin son dönemde İran ve Suriye'ye dönük karalayıcı haberleri ile uyumluluk gösteriyor.