1 Mayıs’ta, aynı zamanda yayın hayatına başlayışının birinci yıldönümünü kutlayan İMC Televizyonu'nun yayını sabah 10:47'de kesildi. Akşam saat 17:54'e kadar süren 7 saatlik kesintinin Türk Telekom'dan kaynaklandığı iddia edildi.

 

İMC Televizyonu yetkilileri, 1. yaşını kutlayan televizyonun, 1 Mayıs kutlamaları sırasında yayının kesilmesinin sansür amaçlı olduğu yönünde kuşkuları olduğunu bildirdi.

 

MUHALİF YAYINLARI YÜZÜNDEN Mİ?

İMC Televizyonu, hükümete muhalif yayınlarıyla muhalif kesimlerin en çok izlediği haber kanalları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde yine hükümete muhalif isimlerden Nuray Mert ve Mehmet Altan'ı da kadrosuna katan televizyonun çalışanları, 1 Mayıs'ta yayınlarının kesilmesine öfkeli. İMC TV yetkilileri, kesintinin kaynağı olan Türk Telekom'un açıklama yapmak bir yana telefonlara dahi çıkmamasını protesto etti. Bugünün televizyonculuk tarihinin kara günlerinden biri olduğunu açıklayan İMC TV yetkilileri, “Haber vermeyi bırakın, saatlerce kesintinin neden kaynaklandığını öğrenmek için açtığımız telefonlara bile çıkmadılar. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Hukuki olarak da en kısa zamanda dava açacağız” dediler.

 

“HUKUKİ GİRİŞİMLERİMİZİ BAŞLATTIK”

Bu arada İMC Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Baydan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Bugün saat 10:47'de, Türk Telekom'dan kaynaklanan ve henüz tarafımıza somut nedeni bildirilmeyen, sadece "teknik" olduğu söylenen bir nedenle yayınlarımız kesildi. Tam yedi saat süreyle yayınlarımızı izleyicilerimize ulaştıramadık. İMC Televizyonu'nun birinci yıldönümünde ve 1 Mayıs gibi çok önem verdiğimiz bir günde yayınımızın kesilmiş olması ve şu ana kadar hiçbir gerekçe gösterilmemesi bizi kaygılandırmış ve üzmüştür. Hukuk servisimiz, haklarımızla ilgili olarak gerekli çalışmayı başlatmıştır. Yetkililerden beklediğimiz gerekçe bize ulaştığında sizinle de paylaşacağız. Elimizde olmayan bu büyük aksama nedeniyle tüm izleyicilerimizden özür diliyoruz.” (© MEDYATAVA-2012)