Alternatif televizyonculukta yeni bir soluk olarak bir yıla yakın bir süredir yayın hayatını sürdüren IMC TV'yle EmekDünyası.Net'in işbirliğinin ürünü olan haftalık emek haber programı "Emek Dünyası" yayın hayatına bugün başlıyor.

 

Bugün ilk bölümü yayınlanacak olan Emek Dünyası programı her Çarşamba saat 23.15'de Gökhan Biçici tarafından sunulacak.

 

NASIL BİR PROGRAM OLACAK?

İMC Emek Dünyası, haftanın emek gündemlerinden geriye kalanları, öne çıkan veya fazlaca öne çıkamayan ama çeşitli boyutlarıyla önem taşıyan emek haberlerini dosyalar halinde işleyecek, stüdyo konuklarıyla, stüdyo dışı çekimlerle, hareketli ama derinlikli bir program olacak.

 

İMC Emek Dünyası, mikrofonlarını ve kameralarını sendikalara, sendikacılara ve emek kurumlarına uzatacak. Ama bununla yetinmeyecek ve program kürsüsünü hayatın içine kuracak; sendikalar kadar, örgütsüz, güvencesiz, dışlanmış emekçilerin kendilerini, sorunlarını ve taleplerini ifade edebilecekleri bir program olacak.

 

PROGRAM İÇERİĞİ

45 dakika ve canlı olarak yayınlanacak program yoğunluğa ve ihtiyaca bağlı olarak 5-7 arasında haber dosyası içerek. Haftanın öne çıkan gündemi üzerinden kurgulanacak manşet dosyalarının yanı sıra "Ekmeğimi Kazanırken", "Sosyal Medya'da Emek Gündemi", "Dünyanın Emeği" gibi sabit bölümler de yer alacak.

 

Emek Dünyasının bugün yayınlanacak ilk bölümünün ana gündemiyse Eğitim-Sen'in 28-29 Mart tarihleri için ilan ettiği grev ve KESK'in Ankara çağrısı olacak.