Mısır’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama çarptırılma haberini ‘Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verdiler’ başlığıyla verdiği için Hürriyet gazetesi hakkında tutuklama talebiyle suç duyurusu yapıldı.

Sabah’ın haberine göre suç duyurusunu yapan ve AKP’nin İstanbul’dan aday adayı da olan Avukat Rahmi Kurt, haberin başlığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözleri olan “Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi” ifadelerine yer verilmesiyle ”halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, ”halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek”, ”suçu ve suçluyu övmek”, ”terör örgütü propagandası yapmak” suçlarının işlendiğini savundu.

Dilekçede, ”Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, mevcut hükümete diş bilemeye, aba altından sopa göstermeye başlanmıştır” iddiasında bulunuldu.

Dilekçede Hürriyet gazetesi ve web sitesinin yetkilileri, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Sorumlu Müdür İzzet Doğan’ın iddia edilen suçlardan yargılanmaları ve tutuklanmaları talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi Mısır’ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idama çarptırılma haberini Erdoğan’ın “Yüzde 52 oy alan Cumhurbaşkanı’na idam” başlığıyla vermiş ve bu nedenle Erdoğan ve AKP hükümetinin hedefi haline gelmişti.

Hürriyet gazetesi bunun üzerine “Bizden ne istiyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanı, sürgün mü edeceksiniz?” ifadeleriyle bir açık mektup yayınlamış, Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise meydanlardan Hürriyet ve Doğan Medya Grubu’na yüklenmeye devam etmişti. (Diken)