Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 59’uncusu düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasını Avusturya temsilcisi Conchita Wurst, ’Rise Like A Phoenix’ adlı bestesiyle kazandı.

Wurst’un transseksüel ve sakallı olması, Takvim'i epey rahatsız etmiş olacak ki Eurovision haberi geçerken kullandığı başlık ve haber diliyle sadece şarkıcıyı aşağılamakla kalmadı tüm trans bireyleri de ötekileştirdi.

Takvim.com.tr, “Bu işte bir i...lik var” başlığı altında, yarışmada skandal yaşandığını ileri sürdü. Çok sayıda ülkenin karşı çıktığını iddia eden, en büyük tepkiyi de Rusya’nın verdiğini yazdı. Rusya'da aşırı sağcı Liberal Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski’nin söylediklerinden aktarımlar taşıyan Takvim, Rus liderin "Bu yılki sonuç Avrupa'nın sonunu gösteriyor" demesini de haberinde öne çıkarttı.

Türkiye’nin ‘iyi ki’ yarışmaya katılmadığını söyleyen takvim.com.tr şu ifadeleri kullandı: “İtirazlar sonuçsuz kaldığı için Türkiye Eurovision'dan çekildi. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğu anlaşıldı. Türkiye'den de transseksüel şampiyona tepki geldi. Birçok kişi, ‘İyi ki katılmamışız. Bu yarışmada bir i...'lik olduğu belliydi’ tweetleriyle düşüncelerini dile getirdi.”

YARIŞMACININ MESAJINI ANLAMAMAK

Yarışmayı kazanan Conchita Wurst, zaferinin ardından dikkat çekici bir mesaj verdi. Wurst “Cinsiyetiniz ve nereli olduğunuz üzerine konuşmak zorunda olmadığımız bir dünya hayali kuruyorum” diye konuştu. Ancak Takvim bu sözlere haberinde yer vermesine rağmen şampiyonun cinsiyeti ile ilgilenmeyi kendisine görev bildi.

(evrensel)