Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sabah Gazetesi’nin bugünkü sayısında yer alan “HDP’li Buldan: Herşey yolunda” başlıklı haberde yer alan ve HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan’a dayandırılarak 'çözüm süreci'ne dair ileri sürülen iddiaların tamamının gerçek dışı ve asılsız olduğunu bildiren bir açıklama yayınladı.

'BULDAN'IN HİÇBİR AÇIKLAMA VE DEMECİ OLMADI'

Buldan'ın, Sabah muhabirinin ısrarlı sorusu üzerine “Süreçle ilgili  trafik işliyor. Başka açıklama yapmayacağız” diyerek, bunun haricinde herhangi bir açıklamada, değerlendirmede bulunmadığının belirtildiği HDP açıklamasında, "Buna karşın haberde 'Buldan’ın belirttiği' şeklinde yer verilen 'Süreç odaklı takvim' başlığı altında sıralanan ifadelerin tamamı gerçek dışıdır, hiç biri Sayın Buldan’a ait değildir, tümüyle Sabah Gazetesi’nin hayal ürünüdür," diye belirtildi. HDP, Buldan'ın bu yönde hiçbir açıklaması, değerlendirmesi ve demeci olmadığını vurguladı.

HDP açıklamasında kamuoyu ve basın, yayın, medya kuruluşlarının Sabah Gazetesi’nin gerçek dışı haberine itibar etmemesi dile getirildi ve  "Sabah Gazetesi’ni kamuoyunu yanıltmaktan vazgeçmeye ve haberini derhal düzeltmeye çağırıyoruz," denildi.

TEKZİP EDİLEN HABER

Sabah gazetesinin HDP tarafından yalanlanan haberinde, "Sonuç odaklı takvim" başlığı altında bazı 'maddeler' sıralanmış ve özellikle "silah bırakılması", "Kandil'i tahliye planı" gibi iddialara vurgu yapılarak, Pervin Buldan söylemiş gibi aktarılmıştı.  

Kaynak: Demokrat Haber