Hürriyet'te Serkan Demirtaş imzasıyla yayınlanan, "Parti olarak girmeniz riskli" başlıklı haberde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 29 Ocak'ta Ankara’da AB Üyesi Ülkelerin Büyükelçileriyle yaptığı yemekli toplantıda, söz alan Büyükelçilerin "Seçimlere parti olarak girmeniz çok riskli, partinizin yüzde 10 barajını geçmesi zor görünüyor" dediği ileri sürüldü. HDP'den, Hürriyet'in bu haberine tekzip geldi.

HDP'nin "Hürriyet’in haberi gerçeği yansıtmamaktadır" başlıklı tekzibi şöyle:

"AB'NİN SEÇİMLERE YÖNELİK EN KÜÇÜK BİR İMASI DAHİ OLMADI"

"Hürriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yer alan "Parti olarak girmeniz riskli" başlıklı haberde, Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın 29 Ocak'ta Ankara’da AB Üyesi Ülkelerin Büyükelçileriyle yaptığı yemekli toplantıda, söz alan Büyükelçilerin "Seçimlere parti olarak girmeniz çok riskli, partinizin yüzde 10 barajını geçmesi zor görünüyor" dediği ileri sürülmüştür.

Söz konusu toplantıda AB'nin veya Büyükelçilerin partimize yönelik, seçimlere dair herhangi bir telkini veya en küçük bir iması dahi olmamıştır. Olması da mümkün değildir.

Haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. "

HÜRRİYET'İN HABERİ

Hürriyet'in bahsi geçen haberinde, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile önceki gün öğle yemeğinde bir araya gelen AB elçilerinin, genel olarak Çözüm Süreci’nin geldiği nokta ve HDP’nin seçimlere parti olarak girme kararı konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ve sorular yönelttiği öne sürüldü.

Yemekte söz alan bazı büyükelçilerin, “Seçimlere parti olarak girme kararınız çok riskli. Anketlere göre, partinin yüzde 10 barajını geçmesi zor görünüyor. Çözüm Süreci’nin geleceği açısından, parlamentoda temsil edilmeniz büyük önem taşıyor. Bu hem HDP’nin meşrulaşması hem de sürecin akamate uğramaması için çok önemli. Barajın altında kalmanız halinde Kürt sorununun çözülmesi şansının azalacağından kaygılıyız” mesajını verdikleri iddia edilmişti.

Haber, birçok yayın organında yayınlandı.

Kaynak: Demokrat Haber