HDP Genel Merkezi, Financial Times’da yayınlanan röportajda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerinin hatalı aktarıldığını açıkladı.

Financial Times Ankara Muhabiri Alev Scott imzalı röportajda “Demirtaş Doğubayazıt'taki intihar saldırısı da dahil olmak üzere PKK'nın misilleme taktiklerini 'kirli' diye tanımlıyor” ifadelerine yer verilmişti.

Röportajın yayınlamasının ardından açıklama yapan HDP Genel Merkezi, Demirtaş’ın ifadelerinin yanlış aktarıldığını ve röportajı yapan gazeteciden düzeltme talep edildiğini söyledi:

"Eş Genel Başkanımız Selahattin #Demirtaş'ın Financial Times röportajındaki ifadeleri şu şekildedir: 'Ceylanpınar'da da uyuyan, yatağında gece uyuyan 2 polis katledildi, o da çok provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve onu da büyük ihtimalle PKK'ye yakın kişilere yaptırdılar ve bir anda PKK'ye karşı büyük bir saldırı dalgası başladı.' Ayrıca röportajda geçen Doğubayazıt olayı, röportajdan 3 gün sonra olmuştur."

bianet'in haberine göre; Financial Times, röportajı internet sitesinde düzelterek yayınladı. Röportajın düzeltilmiş bölümü şöyle:

"Ancak düşmanlıklar derinleşir, her gün yeni saldırılar ve karşı saldırılar olurken HDP'nin yıpranmaktan kaçınması daha da zorlaşacak. HDP milletvekilleri 2012'den bu yana hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan'a mesaj götürüp getirdiler ve bu da partinin PKK'nın siyasi sözcüsü olduğu suçlamalarını beraberinde getirdi.

Ama Demirtaş bunu reddediyor ve PKK tarafından üstlenilen ölümle sonuçlanan saldırıları kınıyor. Geçtiğimiz ay Urfa’da iki polisin öldürülmesinin de ‘provokasyon kokan kirli bir eylem’ olarak niteliyor.” (ÇT)