Halkların Demokratik Partisi (HDP), hükümete yakın Sabah gazetesinin HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yaptığını iddia ettiği bir 'haberi' ile ilgili tekzip yayınladı.

Sabah ve diğer 'havuz' medyası, HDP Eş Genel Başkanı FigenYüksekdağ'ın, İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen bir etkinlikte, "Kobani'de Irak'ta olduğu gibi tampon bir bölgede bağımsız Kürdistan'ı kuracağız. Ancak henüz zamanı gelmedi," dediğini öne sürmüştü.

HDP, söz konusu tekzibinde "Yalanı bırakın" diye seslendiği gazetenin ilgili 'haberi'nin hayal ürünü olduğunu belirtti.

HDP'nin söz konusu açıklaması şöyle:

YALANI BIRAKIN

"Sabah gazetesinin 27 Haziran 2015 tarihli sayısında yayımlanan bir "haber"de, Eş Genel Başkanımız Sayın Figen Yüksekdağ'ın, 14 Haziran 2015'te İsviçre'nin Basel kentinde düzenlenen bir etkinlikte "Kobani'de Irak'ta olduğu gibi tampon bir bölgede bağımsız Kürdistan'ı kuracağız. Ancak henüz zamanı gelmedi. Bağımsız Kürdistan'ın düzenli orduya ihtiyacı olacak. Silahlı kadrolar Suriye'ye geçerek, ordunun çekirdeğini oluşturacak. Kürt halkı gelişmelere hazırlıklı olmalı" dediği  iddia edilmiştir. Söz konusu "haber" bütünüyle hayal ürünüdür, gerçekle hiçbir ilgisi yoktur.

Sabah gazetesi başta olmak üzere benzer çizgide yayın yapan tüm medya kuruluşlarını yalan üretmemeye davet ediyoruz." (Demokrat Haber)