KESK/ Haber-Sen, TRT'nin Gezi olaylarına katılan çalışanları hakkında açtığı soruşturmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TRT çalışanlarına karşı başlatılan soruşturmaların, sindirme ve yıldırma operasyonu olduğunu belirten Haber-Sen, "Zira bu soruşturmanın, kurumda yürütülen hizmetlerle hiçbir ilişkisi bulunmamakta ve TRT yönetimini ilgilendirmemektedir" dedi.

TRT yönetiminin açıklama yaparak, hukuksuz soruşturmaları savunduğunu kaydeden Haber-Sen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Oysa Gezi Parkı protestosuyla başlayan ve Haziran ayı boyunca tüm yurda yayılan bu olaylar, TRT yönetimine karşı değil Hükümet uygulamalarına karşı bir itiraz e başkaldırıdır.

'TRT DOLGUN BİR BAYRAM HARÇLIĞINI HAKETMİŞTİR'

Her fırsatta kurumun anayasal özerkliğinden bahseden TRT yönetimi kendisine görev çıkarmış, açtığı bu soruşturmalarla hükümet uygulamalarının savunuculuğunu üstlenmiş ve böylece de dolgun bir bayram harçlığını hak etmiştir."

TRT yönetiminin, hükümete karşı değil, halka karşı sorumlu olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Haber- Sen, hukuksuz soruşturmaların derhal durdurulmasını istedi.

TRT yönetiminin öncelikle, TRT ekranlarında yapılan hakaretlere engel olmaya çağıran Haber-Sen, kadınlara hakareti alışkanlık haline getiren Ömer Tuğrul İnançer için "TRT’yi değil kendisini bağlar" şeklinde açıklama yaptığını hatırlattı. Haber-Sen, TRT yönetiminin, konu Gezi olayları olunca nasıl bir çifte standart uyguladığının kamuoyunun dikkatinden kaçması gerektiğine işaret etti.

"İNANÇER'E ÖDENEN PARADA HAKARETE UĞRAYAN KADINLARIN VERGİLERİ YOK MU?"

Haber-Sen, "Milletin vergisiyle maaş alanların kamu kurallarına ayrıca sorumlulukları bulunmaktadır" şeklinde açıklama yapan TRT yönetimine şu soruları sordu:

-TRT’nin Ömer Tuğrul İnançer’e ödediği paranın içinde hakarete uğrayan kadınların vergileri yok mudur?

-Peki ya, Emniyet Müdürlüğü'nden TRT’ye transfer ettiğimiz hemşehriniz (önce TRT-HD kanalındı 'müdür' yapılmıştır, şimdi de aynı maaşla Genel Müdür koruması olarak çalışmaktadır) Ahmet Yavuz Darçin'a ödenen dolgun maaş kimlerin vergisiyle ödenmektedir?

Haber-Sen, TRT'nin kendi işine odaklanması ve kamu hizmeti yayıncılığı olarak tarif edilen "eşit, dürüst ve objektif" yayıncılık anlayışıyla halka karşı sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. (ETHA)