Gülen cemaatinin parti kuracağı iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

Fethullah Gülen'in yaptığı konuşmaların hükümete eleştiri gibi algılanması üzerine medyada Gülen cemaatinin partileşeceği iddiaları ortalığı karıştırmıştı.

Cemaatin önemli isimlerinden sayılan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce çarpıcı iddialarda bulundu.

Gülerce yeni dönemde Abdullah Gül ve Erdoğan'ın aynı yolda yürümeyeceğini Erdoğan'ın yola Numan Kurtulmuş ile devam edeceğini iddia etti.

Sabah gazetesinden Yavuz Donat, Gülerce ile bu konudaki görüşmesini köşesinde yazdı:

Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in ne zaman döneceğini şu sözlerle anlattı; '2014'te cumhurbaşkanlığı seçimi var, 2015'te de milletvekili seçimi… Bu iki seçimle Türkiye'de taşlar iyice yerine oturur. Ve Hocaefendi en geç 2015'te döner diye düşünüyorum' dedi.

Siyasete girip girilmeyeceği iddiaları için Gülerce, Fethullah Gülen'in ifadesi ile yanıt verdi. 'Bu harekete verilecek en büyük zarar, hareketin siyasete tahvil edilmesidir" dedi.

Gülen'in partileri mesafesini ise yine Gülen'in sözleriyle yanıtladı: "Biz partilere eşit uzaklıkta değil, eşit yakınlıktayız' dedi.

Gülerce Ergenekon, Balyoz, 28 Şubat ve 12 Eylül davaları ile ilgili cemaatin bağlantılı olup olmadığı sorusuna "Hiçbirine inanmayın. Bir günah keçisi yaratılmak isteniyor. Her taşın altından cemaat çıkarılıyor" dedi.

GÜL MÜ ERDOĞAN MI?

Hüseyin Gülerce, Gülen'in Abdullah Gül'ü mü Recep Tayyip Erdoğan'ı mı tercih ettiği sorularına Gülen'in bir tarafa daha çok sempati duyuyormuş gibi tavırda olmadığını söyledi. Gülerce, eğer AK Parti kurmaylarının kararına müdahil olunursa hareketin siyasallaşacağının altını çizdi.

Donat, "Hocaefendi'nin dostu diyor ki: Başbakan kararını vermiş. Çankaya'ya çıkacak. Yerine Numan Kurtulmuş gelecek. Başbakan buna da karar vermiş. Yeni dönemde Erdoğan ile Gül'ün birlikte yürüyeceklerine dair bir işaret şu anda yok " diyerek yazısını bitirdi. (Sabah)