Gazeteci Metin İlgün bir süredir kanser tedavisi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’nde vefat etti. İlgün’ün cenazesi İstanbul’da yapılacak törenin ardından Dersim’de toprağa verilecek.

Gazeteci İlgün’ün ölümünün ardından üyesi olduğu Emek Partisi tarafından bir açıklama yapıldı.

İlgün ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1961 doğumlu olan ve 58 yaşında hayata gözlerini yuman Metin İlgün, Gerçek dergisinde ve Evrensel Gazetesi’nin ilk kurulduğu dönemde işçi-sendika servisinde muhabirlik ve editörlük görevlerini yapmış, Emek Partisi’nin de kuruluşundan bu yana İstanbul il ve merkez yöneticiliği görevlerini yürütmüştü.

Yargılandığı TDKP davasında aldığı ceza nedeniyle 1980 ile 1991 yılları arasında cezaevinde yatan Metin İlgün, çalışkanlığı ve işçi sınıfı mücadelesine bağlılığıyla örnek bir komünist olarak partimizin saflarında mücadelesini sürdürdü. Daha ilk gençlik yıllarında örgütlü mücadeleye katılan İlgün, bütün yaşamı boyunca, başta işçi sınıfı olmak üzere sömürülen ve ezilen halk kitlelerinin sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurma mücadelesinin neferi oldu”

Metin İlgün’ün cenazesi 10 Kasım günü saat 11.00’da İstanbul’da Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü binası önünde yapılacak törenin ardından Dersim’e götürülecek. İlgün, Pertek ilçesinde Köy Garajı Alanı’nda yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.