Haber takibi esnasında gözaltına alınarak tutuklanan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 4.sınıf öğrencisi ve  DİHA Elazığ Muhabiri Mehmet Güleş hakkında, 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Elazığ Adliyesi’nde haber takibi yaptığı sırada “hakkında arama kararı var” denilerek gözaltına alınan ve 7 Aralık 2016 tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanan gazeteci Mehmet Güleş hakkında hazırlanan iddianame, Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Güleş'in “Örgüt üyesi olmak” ve "Zincirleme şekilde basın ve yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 20 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianamede Güleş’in yaptığı haberler, haber kaynakları ile yaptığı görüşmeler, televizyon kanalları ile yapılan canlı bağlantılar iddia edilen suçlara delil olarak gösterildi.

3 NİSAN'DA KARŞISINA ÇIKACAK

Güleş’in sokağa çıkma yasağı esnasında haber takibi için bulunduğu Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşanan gelişmeleri canlı bağlantı yaptığı televizyon kanallarına aktarması da iddianamede suç unsuru olarak yer aldı. Söz konusu iddialara savcılıktaki ifade işlemleri esnasında cevap veren Güleş, gazeteci olduğunu, haber değeri taşıyan olay ve olgular için her yere gidip, haberini yapabileceğini ve bunu da suç olarak görmediğini belirtmişti. Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Güleş, 3 Nisan tarihinde Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: DİHABER