KANSER nedeniyle bir süre tedavi gören ve dün Ortaköy’deki evinde yaşamını yitiren gazeteci Işık Yurtçu (67), İstanbul’da toprağa verildi.

 

Ulus, Yeni Halkçı, Politika, Dünya, Demokrat ve Cumhuriyet gazetelerinde çalışan, Türk basınının emektar isimlerinden biri olarak anılan Özgür Gündem gazetesi eski yazı işleri müdürlerinden Ocak Işık Yurtçu son yolculuğuna uğurlandı.

 

Işık Yurtçu, gırtlak kanseri teşhisi nedeniyle 10 Haziran’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yarım gırtlak ameliyatı oldu. Ameliyatının başarılı geçtiği belirtilen Yurtçu, tedavisi kapsamında kemoterapi ve radyoterapi tedavileri gördü. Son dönemlerde durumu ağırlaşan ve burundan beslenen Yurtçu, Cumartesi günü evinde ölü bulundu.

 

BASINA KÜSKÜNDÜ

Yurtçu için, Ortaköy Dereboyu Cami’nde düzenlenen cenaze törenine yakınları, gazeteci arkadaşları ile gazeteci Yalçın Bayer, sanatçı İlkay Akkaya ve Kolpa solisti Barış Yurtçu da katıldı. Arkadaşları, son dönemde basına küskün olduğunu söyledikleri Yurtçu’nun, hastalığını yenebilirse İstanbul dışında sakin bir yere yerleşmeyi düşündüğünü ve burada yazmayı planladığını söylediler.

 

Yurtçu’nun cenazesi, Ortaköy Dereboyu Cami’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ayazağa Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 

Özgür Gündem Gazetesi'nde 8 ay yazı işleri müdürlüğü yapan Işık Yurtçu, sürekli basın kartı sahibiydi. Yurtçu, bu görevi nedeniyle 20 yıl hapis cezası alarak, 2 yıl 8 ay cezaevinde kaldı. 1996 yılında ise merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti (CPJ) tarafından basın özgürlüğü ödülü aldı.