Fehim Işık, "Baskılara karşı Kürt basın geleneğinin direniş geleneğini devam ettirerek bir sonraki nesile taşımak için dayanışmanın gerekli olduğuna inanıyorum" dedi.

 Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla, gazeteci, yazar ve aydınların "Özgür Basın, Özgür Ülke" şiarıyla başlattığı "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyası sürüyor.

Dayanışma kampanyasının 12'nci gününde nöbeti gazeteci yazar Fehim Işık devraldı. Gazetenin gündem toplantısına katılarak haber ve başlıklara dair tartışmalara dahil olan Işık, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı nedeniyle yarın çıkacak olan Özgür Gündem'in manşet sayfasını belirleyecek.

Dayanışma kampanyasına dair değerlendirmede bulunan Işık,  "Basına yönelik saldırı giderek artmaya başladı. Bu saldırılardan nasiplenen, çalışmaları engellenen, neredeyse her gün hakkında yazılar ve haberler nedeniyle dava açılan Kürt basın geleneğinin en büyük temsilcisi olan Özgür Gündem de dolayısıyla etkilenmeye başladı" ifadelerini kullandı.

Baskılara dikkat çekmek, Kürt basını, gazete ve gazeteciler üzerindeki baskıyı geniş bir çevreye duyurmak için dayanışmanın gerekli olduğunu ifade eden Işık, "Kürt basın geleneğinin direniş geleneğini devam ettirerek bir sonraki nesile taşımak için gerekli olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

(Kaynak: DİHA)