Gazeteci Fatih Portakal Türkiye'de gazeteceliğin durumuna dair, "Ölçü şu an bu; iktidarın hoşuna giden haberler yapmıyorsan vatan hainisin" değerlendirmesinde bulundu.

Gazeteci Fatih Portakal Artı TV'de yayımlanan Hayko Bağdat ile Bağdat Cafe programına konuk oldu.

Programda Türkiye'de gazeteciliğin durumu, Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı, muhalefetin durumu, HDP'nin kapatılma tartışmaları gibi konular konuşuldu. 

'İKTİDARA OLUMSUZ ANLAMDA BİR ELEŞTİRİ GETİRİYORSAN TERÖRİST İLAN EDİLİYORSUN'

Portakal, iktidarın gazeteciler üzerinde bir baskı kurduğunu ve gazeteciliğin sınırlarını iktidarın belirlediğinin altını çizdi. Portakal, "Türkiye'de eğer yönetenleri, iktidarı ve ortağını yerecek haberler yaparsan, onların dediklerinin üzerine eleştiri getirirsen, söylemlerine karşı söylemler geliştirirsen sen gazetecilik yapmıyorsun. Onlara olumsuz anlamda bir eleştiri getiriyorsan vatan haini ve terörist ilan ediliyorsun. Gazeteciliğin sınırlarını da onlar belirliyor. Diyorlar ki; "ulusal gazetecilik". Nerede görülmüş ulusal gazetecilik? Uluslararası kurallar zincirinden bahsediyoruz, evrensel gazetecilik kavramından bahsediyoruz. Evrensel gazetecilik kavramını ülkende uygulamaya çalışıyorsun, bunun üzerine "gazetecilik ulusal ve milli olmalıdır" diyorlar. O zaman gazetecilik yapmıyorsun, iktidarın sesi oluyorsun. Her gün 4 tane gazete alıyorum; BirGün, Cumhuriyet, Sözcü ve Sabah gazetesi. Sabah gazetesine baktığımda iktidarın resmi yayın organı olmuş durumda. Okuyacak haber bulamıyorum. İyi haberler zaten yok ama kötü haber bile bulamıyorlar. Ölçü şu an bu; iktidarın hoşuna giden haberler yapmıyorsan vatan hainisin" dedi.