Evrensel Gazetesinin eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu ile Eski İmtiyaz Sahibi Mehmet Arif Koşar’a gazetede yayımlanan bir haber nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla 7’şer bin lira para cezası verildi.

Evrensel’in haberine göre, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Arif Koşar ve Vural Nasuhbeyoğlu katılmazken, Evrensel’in avukatı Devrim Avcı hazır bulundu.

Duruşmada Koşar ve Nasuhbeyoğlu’nun daha önce vermiş olduğu ifadeler okundu. Ardından söz alan Avukat Devrim Avcı, yapılan haberin basın ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Dava konusu haberin başka bir gazeteden alındığını hatırlatan Avcı, “esas röportaj ile ilgili herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bize göre suç oluşmamıştır” diyerek müvekkillerinin beraatını talep etti.

Avcı’nın savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, söz konusu haberde ‘cumhurbaşkanına hakaret” edildiğini iddia ederek Koşar ve Nasuhbeyoğlu’nun ayrı ayrı 11 ay 20 gün hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Heyet daha sonra bu cezayı hapis cezasına çevirek Koşar ve Nasuhbeyoğlu’na ayrı ayrı 7’şer bin lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.