Suruç’ta yapılan katliamdan sonra hükümete yakın kimi medya organlarının yaptığı haberlerin yalan olduğu bir bir ortaya çıkıyor.

Sabah Gazetesi'nin 23 Temmuz günü, "Sağ kurtulan isimden HDP'yi sarsacak iddia" başlığı ile servis ettiği haberde ESP üyesi Yusuf Polat'a "Kültür merkezi girişinde hiçbir kontrol yapılmadı. Buraya, yaşlımız, talebemiz, kızımız geldi ama bir tek HDP'li bize 'hoşgeldin' demedi. Kapının önünde yerli halktan biri olsaydı yani bir görevlendirme olsaydı, çantalarımız aransaydı en azından o şahıs bu kadar rahat hareket edemeyebilirdi. Şimdi bize 'hiç bilgi verilmedi' diyorlar. Yani devlet biliyor, Avrupa biliyor ama maalesef bunlar bizim geldiğimizi bilmiyorlar. Çünkü bizi zaten saymıyorlardı, yani bizi sevmiyorlardı" şeklinde atfedilen sözlerin yalan olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "HDP'li yöneticiler neredeydi" şeklinde açıklamalarını destekler nitelikte yapılan haberde Polat'ın ayrıca İzmir grubundaki 4 arkadaşının yaşamını yitirdiğini söylediği belirtildi.

POLAT'TAN SABAH'A YALANLAMA: GEREKEN YASAL İŞLEMLERİ YAPACAĞIM

Saldırıdan yaralı kurtulan Polat'ın Kobani'ye geçtiği öğrenilirken, Sabah Gazetesi'ndeki haberi gören Polat gönderdiği mesajda, haberin yalan olduğu bildirdi. Polat mesajda, hakkında yalan yanlış söylemler kullanan Sabah Gazetesi hakkında gereken yasal işlemleri yapacağını ifade ederek, "Ben Yusuf Polat. İMC TV'deki muhabir Murat dışında hiçbir basına röportaj vermedim. Ne ATV ne Sabah tanımam. Bu saldırıyı AKP ve DAİŞ'in yaptığına da eminim. Kimse benim adıma yalanlar yazmasın. Onlarla ilgili de gerekeni yapacağım. Şu an Kobanê’deyim" paylaşımında bulundu.

BİR HABERE DAHA YALANLAMA

Öte yandan Sabah Gazetesi'nin servis ettiği haberde İzmir grubunda Suruç'a giden 4 kişinin yaşamını yitirdiğini bilgisi de yalan çıktı. İzmir’den giden gençlerden hiç kimsenin hayatını kaybetmediği belirtildi. (DİHA)