Araştırmacı-yazar Reha Çamuroğlu, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. Eski AK Parti milletvekili Osmanlı, saray, şarap, cinsellik konularında Başbakan’ı kızdıracak sözler söyledi.

Habertürk ekranlarında Balçiçek İlter'e konuk olan ünlü yazar Reha Çamuroğlu, şifacı bir kadın üzerinden erkek egemen şiddeti irdelediği "Nazar" adlı yeni romanını anlattı. "Bu kitap, kadınlara bir borcun ödenmesidir" diyen Çamuroğlu, kadına yönelik şiddete değinerek şöyle konuştu: Erkek kadını dövünce müdahale edilmiyor, ama öpünce edilir. Çünkü kültür kodlarında bir problem var. Orada bin tane namus bekçisi ortaya çıkıp "Napıyorsun kardeşim?" diyebilir.

SEKSSİZ AŞKI BAŞARABİLEN TEK MİLLETİZ

Aşktan bu kadar söz ederiz ama; sekssiz aşkı başarabilen herhalde tek milletiz. Sürekli şu deniyor; efendim o platonik aşk, yok efendim o ilahi aşk... Mecazi aşkı yaşamayan biri ilahi aşktan da bir şey anlamaz. Bir insana aşık olmayan biri, Allah'a da aşık olamaz. Çünkü aşık olmayı bilmiyordur. "O ilahi aşk. Aslında kendileri bakirdiler, ya da bakireydiler." Bunu ben kabul etmiyorum. Divan edebiyatı şairlerimiz durmadan şaraptan ve aşktan bahsederler. Birileri de çıkar, "O mecazidir, ilahi aşkın şarabıdır" falan der. Ama sarayda tüketilen şarabın miktarı maşallah fisebilullahtır. En iyi şarabın nerede üretildiğini de çok iyi bilirler.

ESKİ BAKAN "NİYE SEKS YAZMIYORSUN?" DEDİ

Dün akşam bir yemek yediğim, sohbet ettiğim eski bir bakanımız kitabımı hemen okumuş, dedi ki; "Rehacım, sen de hiç seks yazmıyorsun. Bir romanda o da olur." Ben de dedim ki; "Herhalde orada bazı sıkıntılarım oluyor. Siz yazın.", "Yok" dedi, "Benim de bazı sıkıntılarım var." Şöyle düşünülüyor ister istemez; Annem ne der, babam ne der? Sonuçta her roman bir otobiyografidir. Yazarın kendini açığa verdiği bir şeydir. Yazar kendi mahremiyetini vermekten çekinebilir. Ama cinsler harası hayatta bu geçerli değildir. (GAZETECİLER.COM)