Kamuoyunda tartışma yaratan Hrant Dink cinayetiyle ilgili karar, davanın sanıklarından Erhan Tuncel'in avukatı Erdoğan Soruklu'yu da tatmin etmedi.

Habertürk'te Yasemin Güneri'nin sorularını yanıtlayan Soruklu, "Bu cinayetin örgütlü bir suç olduğu, örgütlü bir cinayet olduğu çok açık. Delilleri dosyada yeterince var" dedi.

İşte Soruklu'nun sözleri:

"Müvekkilim açısından beklediğimiz şekilde sonuçlandı. Tahliye ve merhum Dink'in öldürülmesi suçlamasından beraat bekliyorduk. Ancak Trabzon'daki Mc Donalds bombalamasından dolayı mahkumiyetine hükmedildi.

Ancak bu cinayetin örgütlü bir suç olduğu, örgütlü bir cinayet olduğu çok açık. Delilleri dosyada yeterince var. Sadece farklı iller ve farklı kurumlar nezdindeki aynı amaca yönelik bazı ihmal ve ihmal ötesi bazı davranışların örgütsel ilişkiye işaret ettiği açık. Ergenekon davasıyla bağlantılı dava dosyalarında, ki ve bu dosyalara da girmiş olan telefon kayıtlarının bir örgütün varlığını kabule yeterli olduğunu düşünüyorum."

Müvekkilinin "göstermelik sanık" olduğunun ortaya çıktığını savunan Soruklu, "Büyük abilerin duruşma salonunda olduğunu düşünmüyorum. Bu kararın 'büyük abi'si, savunmada da belirttik, merhum Hrant Dink'in öldürülmesine karar veren zincirin en başındaki kişi ya da kişilerdir.Bunlar mahkemeden çok soruşturma aşamasında tespit edilmesi gereken konulardı. Mahkeme, soruşturma sonucunda mahkemeye sanık olarak çıkarılan kişiler için karar verir. Esasında mahkemenin faaliyeti yargılamadır" diye konuştu.

Soruklu, şöyle devam etti: "Kararın kamu vicdanını tatmin ettiğini düşünmüyorum. Her ne kadar müvekkilim açısından beraat kararı verilmesinin adaletin tecellisi inanıyor olsak da Hrant Dink gibi Türkiye için değerli bir şahsiyetin bu şekilde öldürülmesinin tüm sorumluları ortaya çıkarılıp hak ettikleri şekilde cezalandırılmasıyla kamuoyunun tatmin olacağına düşünüyoruz" (Habertürk)