Özgür Gündem Gazetesi, 22 Nisan’da duruşması görülecek olan ‘KCK operasyonu’ kapsamında tutuklanan gazeteci arkadaşları için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasına ana akım medyadan da katılan gazeteciler vardı. Basın çalışanları ve meslektaşları Galatasaray meydanında toplanarak Taksim Meydanı’na kadar yürüdüler.

Yürüyüş boyunca gazeteciler “Özgür Basın susturulamaz” sloganları attı.

İstiklal Caddesi üzerinde stand açan "Genç Türkler" adlı ırkçı grubun etrafı herhangi bir provokasyon olmaması için çevik kuvvet polisleri tarafından sarılırken, gazeteciler burada "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı.

Gazeteciler adına Taksim Meydanı’nda basın açıklamasını Özgür Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin okudu.

Eren Keskin, ”Arkadaşlarımızın gözaltına alınarak tutuklandığı gazete bürolarımızın polisler tarafından altının üstüne getirildiği 20 Aralık 2011 Salı gününden bu yana bir buçuk yıl geçti. Gözaltına alınan 46 arkadaşımızdan 26’sı hala tutuklu. Arkadaşlarımız 9 ay hiç mahkemeye çıkarılmadan tutuklu kaldı ve ardından 3 duruşma görüldü. 22 Nisan Pazartesi günü 4. duruşma görülecek. Artık dünya alem bilmektedir ki gazeteci arkadaşlarımız ve KCK adı altında tutuklanan tüm siyasetçiler, avukatlar, kanaat önderleri hukuki bir mülahaza veya suçlamalarla tutuklanmış değil. Arkadaşlarımız AKP hükümetinin Kürt sorununda Kürt halkının örgütlü güçlerini zor, baskı ve tehdit yoluyla zayıflatmak ve nihayet bu yolla tasfiye etmek hevesiyle tutuklandılar” dedi.

Keskin sözlerine şöyle devam etti, "Biz barış ve çözüm yönünde ortaya çıkan yeni gelişmelerden ve çözüme Türkiye toplumunun verdiği büyük destekten çok memnunuz. Bizlerin 30 yıldır söylediği, 'Kürt sorunu muhataplarıyla müzakere ve diyalog yoluyla çözülür' oldu. Bugün hala tutuklu gazeteci arkadaşlarımızın yazdıkları tüm yazılar, yaptıkları haberler, çektikleri fotoğraflar bu talebin vücut bulmasına olanak sağlamak içindir. O nedenle Türkiye'de Kürt sorununda yaşanan son gelişmeler gazeteci arkadaşlarımızın hukuki olmayan davasının siyasi temellerini de çökertmiştir. Onun için bu dava bu defa bitmeli diyoruz."

”Özgür basın geleneğinin büyük bedeller ödeyerek bugüne geldiğini söyleyen Keskin, herkesi 22 Nisan Pazartesi günü görülecek olan duruşmaya davet etti. Keskin sözlerini şöyle tamamladı "Rehineleri bırakın, barışa ve çözüme destek verin". (Kadir Kaçan / Demokrat Haber)