Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Başbakan Erdoğan'ın YGS'deki şifre iddialarının peşini bırakmadığı için bir gazeteciye yönelik "Bedelini ödeyecek" şeklindeki tehdidini kınadı.

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Başbakan Erdoğan'ın, YGS ile ilgili yapılan haberler nedeniyle Milliyet yazarı Abbas Güçlü'yü hedef gösteren ve "Gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler" diye tehdit eden sözlerini kınadı.

TGS'den yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Başbakan Erdoğan'ın, bir gazeteciyi hedef göstererek, YGS soru kitapçıklarındaki 'şifrelendirme' ile ilgili haberlerden duyduğu rahatsızlığı, eleştirilmeye tahammülsüzlüğün ötesinde, gazetecileri tehdit edecek düzeye kadar ilerletmesini kınıyoruz.

Başbakan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla, isim vermeden özellikle bir gazeteciyi hedef göstermiş ve YGS konusunda 'talimatla kampanya yürütüldüğünü' iddia ederek, meslektaşlarımız hakkında dayanaksız suçlamalarda bulunmuştur. Bunun, cezaevlerindeki gazetecileri 'terörist' ilan etmekten hiçbir farkı yoktur.

Devleti yönetme sorumluluğu kendisine verilmiş olan Başbakan, meslektaşımız hakkındaki tehditlerini daha da ileri götürerek, 'Şimdi değil ama gelecekte bedelini çok ağır ödeyecekler' diyebilmiştir.

Her türlü baskı ve tehdide rağmen, gazetecilik faaliyetlerini, meslek ilkelerine uygun olarak en iyi şekilde yapmaya gayret eden meslektaşlarımızın 'yargısız infaz' edilmelerine sessiz kalamayız. Başbakanın, halkın haber alma hakkını da tehdit eden bu açıklamalarını protesto ediyor, meslektaşlarımızla dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz."