Seçime bir gün kala Ardahan'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,New York Times'tan sonra hükümete yönelik eleştirileri nedeniyle İngiliz The Guardian gazetesini de hedef aldı: "Sen kimsin ya, haddini bil, terbiyesiz!"

Erdoğan'ın dış basını hedef alan açıklamaları şöyle:

"Bakınız Bir İngiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? Tam Batılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkesini yönetmelerine izin verilemez" diyen Erdoğan, "Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil. Ne zamandan beri size böyle bir yetki verildi. Türkiye artık mandaların egemen olduğu bir Türkiye değil. O tarih oldu tarih. Artık bu milletin gerçek evlatları bu ülkeyi yönetiyor.

"ALMAN GAZETESİ KUDURDU"

"Utanmadan yazıyorlar bunları. Eğer Erdoğan pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak. Erdoğan diyerek kastettikleri asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye, Türkiye. Buradaki amacı da bir başka ülkedeki ifade ediyor. O da Alman gazetesi. İstanbul 3. Havalimanı yapılacak diye bunlar kudurdu, kudurdu. Çünkü 3. Havalimanı'nın maliyeti 12 milyar avro. Yılda 150 milyon yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına kiralayacağız. Kiralama bedeli olarak 22 milyar avro alacağız. 12 milyar avroya yapılacak ama biz 22 milyar avro kira alacağız.

"NEW YORK TİMES 1986'DA ABDÜLHAMİT'E SALDIRIYORDU"

"Amerika'da yayınlanan New York Times, 1896'da Sultan Abdülhamit'e saldırıyordu. 1960'da Menderes'e 1993'te Özal,a şimdi de aynı gazete bana kin kusuyor. Bu dört ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Sultan Abdülhamit'in, Menderes'in, Özal'ın ihaneti mi var? Benim de 12 yıllık başbakanlığım ortada. Yaptıklarımız ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Bunların patronları belli. Malesef Yahudi sermayesi.

"BEN, TÜRKİYE'YİM"E GETİRDİ

Kardeşlerim bir başka dergi de bizi. Türkiye'yi durdurmanın yolu eş başkanların partisini desteklemekten geçtiğini söylüyor. Hiçbirinin derdi ben değilim, benim üzerimden Türkiye'yi hedef alıyorlar.