Ensar Vakfı’nda yaşanan cinsel saldırı haberi nedeniyle BirGün muhabiri Serbay Mansuroğlu tehdit edildi. Mansuroğlu, ülke gündemine yerleşen Karaman'da yaşanan cinsel saldırı iddialarını geçtiğimiz gün haberleştirmişti.

BirGün’ün haberine göre Mansuroğlu'na gönderilen tehdit mesajında, ''Bunun hesabını soracağız'' ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda öğretmen Muammer B.'nin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğuna yönelik iddianın ortaya çıkmasından bu yana Ensar Vakfı’ndan herhangi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Karaman'da Muammer B. adlı öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere cinsel saldırıda bulunan öğretmen ise tutuklandı.

Öte yandan, savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı aldı. Tutuklanan sınıf öğretmeni M.B.'nin görev yaptığı okula yerine başka bir öğretmen görevlendirildi.