Anadolu Ajansı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in yer aldığı fotoğraf karelerinden birini, abonelerden Bugün gazetesinin, orijinal olmayan haliyle ilk sayfasından verdiğini belirterek, fotoğrafın orijinal halinin, tartışmaların önünü almak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yeniden yayınlandığını bildirdi.

AA Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 29 Kasım'daki AKP İl Başkanları Toplantısı'nda, Başbakan Erdoğan ile Bakan Şahin'in yer aldığı fotoğraf karesi üzerinden yapılan tartışmalarda Anadolu Ajansı adının sıkça yer alması ve kuruma gelen açıklayıcı bilgi talepleri nedeniyle duyuru yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi.

Anadolu Ajansının 29 Kasım'da AKP İl Başkanları Toplantısı'ndan abonelerine toplam 33 kare fotoğraf geçtiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu fotoğrafların 5'inde, Sayın Erdoğan ile Sayın Şahin, diğer katılımcılarla birlikte görülmektedir. Sayın Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ait bu kareler, 30 Kasım tarihli gazetelerde en çok kullanılan fotoğraflarımız arasında yer almıştır. Abonelerimizden Bugün Gazetesi, bu karelerden birini, orijinal olmayan haliyle ilk sayfasından yayınlamıştır. Bunun üzerine de başta sosyal medya olmak üzere pek çok mecrada tartışmalar olduğu gözlenmiş ve kurumumuzdan açıklayıcı bilgi taleplerinde bulunulmuştur. Tartışmaların önünü almak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla söz konusu fotoğraf karesinin orijinal halini yeniden yayınlıyoruz."