MİT TIR'ları haberleri gerekçe gösterilerek tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Eskişehir'de düzenlenen programa dayanışma mesajı gönderdi.

İkili mektuplarında gazeteciliğin asıl şimdi başladığını belirtti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, önceki gün Silivri Kapalı Cezaevi'nde gazeteciler Dündar ve Gül'ü ziyaret etti.

1,5 aydır özgürlüklerinden mahrum bırakılan gazeteciler görüşme sırasında Eskişehir'li meslektaşlarına iletilmek üzere bir mektup kaleme aldı.

GAZETECİLİK: ASIL ŞİMDİ!

Mektubunda gazeteciliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu vurgulayan Dündar, asıl gazeteciliğin şimdi başladığını belirtti.

Dündar, mektubunda, şu satırlara yer verdi: "Sevgili Eskişehir'li gazeteci dostlarım ve bu geceyi düzenleyen başta Yılmaz Hoca olmak üzere değerli çalışanlar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü Silivri Cezaevi'nde her zamankinden daha çok çalışarak kutluyoruz. İçinde bulunduğumuz vahim koşulları ancak cesaretle, dayanışmayla ve özgürlüğe sımsıkı sarılarak değiştirebiliriz. Mesleğimiz her zamankinden daha zorlu koşullarda ama ona her zamankinden çok ihtiyacımız var. Bu bilinçle 'Gazetecilik: Asıl şimdi!' diyorum. Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”