Cumhuriyet gazetesi yazar, yönetici ve çalışanı 19 kişinin "terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemekle" yargılandığı davanın 9 Mart'taki duruşması sonrasında gazeteci Ahmet Şık ile birlikte tahliye edilen Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Doğan Medya grubunun satışını değerlendirdi.

DW Türkçe'den Aslı Işık'a konuşan Sabuncu, Doğan Grubu’nun son 4-5 senesi belli endişelerle geçtiğini söyledi. Murat Sabuncu, "Doğan Grubu’nun savrulduğu nokta, tabuta çakılan son çividir" dedi.

Sabuncu şu değerlendirmede bulundu:

"28 Şubat sürecindeki duruşlarından dolayı, tutuklanma ihtimallerine kadar pek çok şey söylendi. Elleri çok bağlıydı, gazetecilik yapma konusunda endişeli bir süreçleri vardı. Tam AKP medyası olmuş denemezdi, bu haksızlık olur ama iktidarı kızdırmamak için daha dikkatli gidiyorlardı. Ama hala insanların doğru haber için baktığı bir mecraydı. Dünkü operasyonla beraber Doğan Grubu’nun medyadan çıkması çok önemli bir kayıp oldu. Tamamen iktidarın hakim olduğu tek sesli bir noktaya geldik. Ama Cumhuriyet var, Cumhuriyet’in bundan sonraki misyonu çok daha önemli olacak. Kimse umutsuzluğa kapılmasın, Cumhuriyet haber vermeye devam edecek. Doğan Grubu’nun savrulduğu nokta, tabuta çakılan son çividir."