Radikal.com.tr'nin haberine göre,  MHP Diyarbakır İl Başkanı Tayyar Karakoç, bugün partisinin MHP il binasında basın bir toplantısı düzenledi. Toplantıda ‘Kürt sorunu diye bir sorun olmadığını’, ‘olayın suni olarak gündemleştirildiğini’ savunan Karakoç, Akil İnsanlar Heyeti’ni de eleştirdi.

Toplantının ardından, Tayyar Karakoç’un okuduğu basın metni bir zarf içinde basın mensuplarına dağıtıldı. Ancak tuhaf olan şuydu ki gazetecilere dağıtılan zarfların içinde basın açıklaması metninin yanı sıra 50 TL’lik banknotlar vardı.

GAZETECİLERDEN TEPKİ

Verilen zarfta para olduğunu gören gazeteciler, duruma tepki göstererek zarfı il başkanına iade ettiler ve daha sonra da MHP il binasını terk ettiler.

Diyarbakır’daki basın meslek örgütleri de MHP İl Başkanı’na tepki gösterirken önümüzdeki saatlerde konuyla ilgili bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada da MHP’li başkan Tayyar Karakoç’a sert tepki gösterilerek, yapılan hareketin "ahlaksızlık" olduğu belirtildi ve “cemiyet üyesi olmayan iki gazetecinin bu zarfı aldığı" belirtildi.

GGC tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu bölgede görev yapan gazeteciler, her zaman insan hakları, adalet ve demokrasi için halkın haber özgürlüğü amacı ile görev yapmışlardır. Bu görevi yaparken arkadaşlarımızdan onlarcası şehit olmuş, yaralanmış, şiddete maruz kalmış, gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır. Bütün bunlar ortada iken bölgemizde gerçek anlamda gazetecilik yapan arkadaşlarımızın tamamı hiç bir zaman kendilerine yönelik böyle onursuzca bir teklife pirim vermemiş ve bundan sonra da vermeyecektir. MHP il başkanlığının yapmış olduğu bu hareketi şiddetle kınıyor ve bölgedeki gazetecileri başkaları ile karıştırmamalarını tavsiye ediyoruz" denildi.

AKP'Lİ BAŞKAN DA YAPMIŞTI

Benzer bir olay 2009 yılında da yaşanmış, bu kez AK Partili Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, 1 Temmuz'daki basın toplantısına katılan 12 gazeteciye Basın Müşaviri aracılığı ile zarf içinde para dağıtmıştı. Bazı gazeteciler içinde 500'er lira bulunan zarfları almazken, zarfların yerel gazetecilere yıllık ‘abone parası’ olduğunu söyleyen Başkan Bozkuş, “Bu arada ‘ayıp olmasın’ diye diğer arkadaşlara da zarf verdik. Yanlış anlaşılmasın. Başka bir amacımız olamaz” diye açıklama yapmıştı.