İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan “Yerel Medya Temsilcileri ve Güvenlik Bürokrasisi Çalıştayı” bugün Diyarbakır’da başladı.

İki gün sürecek olan çalıştaya, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt illerinden yerel medya temsilcileri davet edilmesine rağmen, Diyarbakır’dan hiçbir yerel medya kuruluşu temsilcisi ve çalışanının davet edilmemesi dikkat çekti. Bu durum kentteki gazeteciler arasında tepkilere neden oldu.

‘TAVRI REDDEDİYORUZ’

Konuya ilişkin açıklama yapan Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği, duruma tepki göstererek, kentte yayımlanan yerel gazete, televizyon ve internet siteleri temsilcilerinin büyük çoğunluğunun çağırılmamasını üzüntüyle karşıladıklarını duyurdu.

Bölgede gerek siyasi, tarihi, kültürel ve ekonomik alandaki zengin varlığının marka değerleri olan Diyarbakır'daki yerel gazetelerin ve temsilcilerinin yok sayılması ve göz ardı edilmesine yönelik ortaya konulan bu tavrı reddettiklerini belirten Dernek, şunları kaydetti:

"Bünyesinde yerel gazetelerin yüzde 80'ini barındıran bir örgütlü kuruluş olarak, kendi kentinde, kendi adına organize edilen bir çalıştaya davet edilmemek, iştirak etmede birileri tarafından, engel oluşturulmasına anlam veremediğimiz gibi; tavrın mahiyetini de öğrenmek istiyoruz. Böylesi çalıştayların özellikle yerel medyanın gelişmesine katkı sunacağı, ileriye dönük projelere de öncülük edeceğine inandığımız gibi, doğru ve ilkeli diyalogları da sağlayacağına inanıyoruz. Umarız ki, ‘biz’siz gerçekleştirilen çalıştay, doğruları içeren bir sonuca teşkil eder. Kentin değerleri olan yerel gazetelerin gelişmesine tüm kurum, kuruluş ve yerel dinamiklerin de gereken hassasiyeti göstereceğini umduğumuz gibi, bekliyoruz."

Kaynak: Mezopotamya Ajansı