Televizyon ve radyoların kapatılmasına tepki gösteren gazeteci meslek örgütleri, dinleyici ve izleyicilere, haber alma haklarına sahip çıkmaları için 444 1 178 numaralı RTÜK telefonunu arayarak, tepkilerini dile getirme çağrısı yaptı.
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Basın-İş, basına yönelik artan baskılar ve televizyon kanalları ile radyoların kapatılmasına karşı Cağaloğlu'nda bulunan TGS Genel Merkez binasında bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıya Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile kapatılan radyo ve televizyon çalışanlarının yanı sıra çok sayıda gazeteci de katıldı.
 
Hayatın Sesi TV Program Koordinatörü Arif Koşar, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olmuşçasına demokratik olmayan uygulamalarla karşı karşıya bırakıldıklarını söyleyerek, "Darbeye karşı çıktıklarını iddia edenlerin KHK ile televizyonları kapatması kirli ve abesle iştigaldir. Bu kararın derhal düzeltilmesi ve kararın geri alınmasını istiyoruz" dedi.
 
'RTÜK'Ü ARAYARAK PROTESTO EDİN'
 
TGS Başkanı Uğur Güç, AKP hükümetinin otoriterleşmeyi seçtiğini söyleyerek, kapatılan televizyon ve radyolarda çalışan emekçilerin işsiz kalma durumuna da vurgu yaptı. Güç, kapatılmalarla 3 bine yakın gazetecinin işsiz kalacağını vurguladı. Güç, bugün toplanacak Bakanlar Kurulu’na çağrıda bulunarak, hatadan dönülmesi gerektiğini söyledi. Güç, son olarak halkın haber alma hakkına sahip çıkılması adına 444 1 178 numaralı Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) telefonunu arayarak, basın üzerindeki baskıları protesto edilmesini istedi.
 
'TÜRKİYE TEK SESLİ ÜLKE OLMA İMAJINDAN KURTULMALI'
 
TGC Başkanı Turgay Olcayto ise, cemiyet olarak ilk günden beri yaşanan baskı ortamına karşı olduklarını söyleyerek, "Radyo ve televizyonların derhal açılması en büyük temennimiz. Türkiye tek sesli ülke olma imajından kurtulmalı. Gazetecilik hiçbir yerde suç değildir" dedi. (Kaynak: DİHA)