GAZETECİLER.COM - Milli Güvenlik dersi ile birlikte lise dersleri tartışılmaya açıldı. Can Dündar "din dersi" kalksın dedi...

Bir gazete "İnkılap Tarihi de çıkarılsın müfredattan" diye bayrak açtı.

Mümtazer Hoca da beden eğitimine takmış durumda.

Balçiçek İlter de bu tartışmalara katıldı.

O da diyor ki "din dersi kaldırılsın, yerine cinsellik dersi" konulsun.

İşte yazısındaki o bölümler:

DİN DERSİ KALKSIN
"Kesinlikle destekliyorum. Bence de din dersi kaldırılmalı. Öncelikle o derste ne öğretildiğini anlamış değilim. Müslümanlık mı öğretiliyor örneğin? Alevilerin, Yahudilerin, Hıristiyanların haklarına hiç girmiyorum, o bile değil konum bugün. (...) Ne öğrettiği belli olmayan "milli güvenlik dersi" de "din kültürü ve ahlak dersi" de zorunlu olmasın...

CİNSELLİK DERSİ KONULSUN
"Benim başka bir fikrim var...  Ve kesinlikle ciddiye alınmasını rica edeceğim...
Okullarda cinsellik dersi zorunlu olmalı! Evet yanlış okumadınız: "Cinsellik..." Şimdi işi sulandırıp, "Ne o, seks dersi mi vereceğiz çocuklarımıza bir de?" kolaycılığına kaçmayalım. Tam tersine bireyin "cinsel kimliği" o kadar önemli ki, biz asıl tehlikenin farkında değiliz.

"Kadın erkek vücudu budur, bebek böyle olur, seks nasıl yapılır" kolaycılığından bahsetmiyorum elbette. Benim arzum, adam gibi bir cinsellik dersinin zorunlu olması.

KIZLAR İLK ADET DENEYİMİNDE NE YAPACAKLARINI BİLMİYOR
Önce şöyle sorayım; ülkemizde cinselliğin hâlâ tabu olduğunun farkında mısınız? Aileleri tarafından "Aman evladım ayıp" diye büyüyen özellikle erkek çocuklar, ilk cinsel eğitimi nerede alıyor? Sokakta! Yapılan araştırmalara göre kızların yüzde 93'ü ilk âdetlerini gördüklerinde ne yapacaklarını bile bilmiyor. Daha da ileri gidelim; ilk âdet deneyimini suçluluk, tiksinme, endişe gibi olumsuz duygularla karşılıyorlar. Şimdi sen gel, kadınlığa doğru uzanan yolda bu gencecik kızlara ikinci sınıf olmadıklarını hissettir bakalım. Kolay mı?

ERKEKLER BOŞALMA NEDENİYLE SUÇLULUK DUYUYOR
Gelelim erkeklere; yine aynı araştırmaya göre gençlerin yüzde 91'i ilk boşalma deneyiminde suçluluk duygusu taşıyor. Hadi bakalım buradan buyurun! Cinsellik Türkiye'de hâlâ üstü açılmamış kocaman bir tabudur. Ve aslında bugün yaşadığımız bütün sorunların arkasında oturmamış cinsel kimliklerimiz vardır.

Din dersi, milli güvenlik saçmalığını bir yana bırakın, ilkokulların müfredatına cinsellik dersi girmelidir.