Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirleri Şermin Soydan ve Nedim Türfent, Van'da polislerce gözaltına alındı. Nedim Türfent, içinde bulunduğu aracın kent girişinde durdurulması sonrası gözaltına alındı.

Şermin Soydan ise Van merkezde haber takibine giderken gözaltına alındı.

Edremit TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülen Soydan ve Türfent haklarında açılan bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

AVUKATIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMEDİ

Türfent ile görüşmek için Edremit TEM Şube Müdürlüğü'ne giden Av. Barış Oflaz'ın görüşmesi engellendi. İlk önce, "Parmak izi alınıyor" denilerek avukatla görüştürülmeyen Türfent, ardından avukatına haber verilmeden emniyetten çıkarıldı. Yüksekova TEM Şube Müdürlüğü'ne götürülmek üzere yola çıkarılan Türfent'in, gözaltına alındığı dosyada da gizlilik kararı bulunduğu belirtildi.

Öte yandan TEM Şube Müdürlüğü'nde tutulan diğer DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın ise yarın Yüksekova Savcılığı tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifadesi alınacak.

DİHA'NIN 11 MUHABİRİ TUTUKLU

DİHA'nın tutuklu bulunan 11 muhabirinin isimleri şöyle: Nedim Oruç, Nuri Akman, Nazım Daştan, Feyyaz İmrak, Mazlum Dolan, Ziya Ataman, Meltem Oktay, Muhammed Doğru, Bilal Güldem, Mehmet Hakkı Yılmaz ve Abdulkadir Turay.