Antalya'da geçtiğimiz 11 Şubat günü yapılan ev baskınlarında 13 kişiyle birlikte gözaltına alınıp, tutuklanan Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Feyyaz İmrak, Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada tahliye edildi.

DİHA'nın haberine göre; 11 Şubat tarihinde yapılan ev baskınlarında aralarında Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve DİHA muhabiri Feyyaz İmrak'ın da bulunduğu 13 öğrenci hakkında açılan davanın ikinci duruşması Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

8 tutuklu sanıktan 7'sinin katıldığı, 5 tutuksuz sanıktan ise 2'sinin hazır bulunduğu duruşmaya, çok sayıda kişi katıldı. Tutuklu sanıkların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşma yapılan kimlik tespiti ile başladı.

Sanıkların savunması ile devam eden duruşmada, sanıklar üzerlerine atılı suçları reddettiklerini belirterek tahliyelerini talep etti.

'YARGILANANIN GAZETECİLİK'

Ardından savunma yapan avukat Nusret Gürgöz, müvekkillerinin katıldığı eylemlerinin demokratik ve yasal eylemler olduğunu savunarak, hazırlanan iddianamenin araştırma gereği duyulmadan kabul edildiğini belirtti.

Muhabir İmrak'ın avukatı Nagihan Avçil ise, müvekkilline yönelik suçlamaların hiçbirinin suç teşkil etmediğini savunarak, bunların hepsinin gazetecilik faaliyeti olduğunu söyledi. Müvekkilinin katıldığı iddia edilen eylemlerde haber yapmak için orda olduğunu belirten Avçil, müvekkilinin gazeteci olduğu ve halka gerçekleri ulaştırmak ile mükellef olduğunu hatırlattı. Dolayısı ile burada yargılananın gazetecilik olduğunu ifade eden Avçil, suçlamaları kabul etmeyerek müvekkillinin tahliyesini talep etti.

6 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Ardından duruşmaya ilişkin mütalaasını veren iddia makamı, DİHA muhabiri Feyyaz İmrak, Şoreş Tay, Habur Sadak, Muhammet Karataş, Adnan Özkaçmaz ve Özkan Aslan'ın "Denetimli Serbestlik" ve "Yurtdışı yasağı" şartı ile tahliyesini talep ederken, Abulillah Turan ve Pelin Yapıcı'nın ise tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Duruşmaya beş dakika ara verdikten sonra karar veren mahkeme heyeti, iddia makamının talebini kabul ederek, aralarında gazeteci İmrak'ın da bulunduğu 6 kişiyi tahliye etti.