Milliyet gazetesinde 28 Şubat 2013'te yayımlanan “ İmralı tutanakları”nın ardından başlayan sarsıntı, dönemin Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'ın da köşesinin kapatılmasıyla sonuçlandı. 

Milliyet'teki son yazısı 29 Temmuz 2013'te yayımlanan Derya Sazak, izin dönüşü tekrar yazılarına başlamak istedi. Ancak, T24'ün aldığı bilgilere göre, “patron katı” olarak bilinen gazetenin 8. katından “Sazak'ın yazmasının istenmediği” haberi geldi.

Bunun üzerine Derya Sazak, Erdoğan Demirören'in büyük oğlu olan ve aynı zamanda Futbol Federasyonu Başkanlığı'nı yürüten Yıldırım Demirören'le görüşmek istedi. Erdoğan Demirören yerine Yıldırım Demirören'le konuşmak isteyen Sazak'a, bu görüşmede köşesine dönemeyeceği bildirildi. Yıldırım Demirören, Sazak'a, yazılarına başlamasını istemediklerini iletti.

İstifa etmemesi veya bir karar değişikliği olmaması durumunda Sazak'ın bir süre yazmadan ve herhangi bir şey yapmadan gazetede varlığını sürdüreceği, “gönderilme rotası”na sokulduğu bu sürecin ardından yaklaşık 30 yıldır çalıştığı Milliyet'le ilişkisinin kesileceği belirtiliyor.

Gazetenin koridorlarında, genel yayın yönetmenliği sırasında aldığı yelkenli tekne nedeniyle patronajdan yaklaşık 100 bin Euro aldığı belirtilen Sazak'ın borçlarının taksitlendirilmesinin de bu süreçte konuşulduğu anlatılıyor. (T24)