CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına katılan ünlü tiyatro oyuncusu Derya Alabora ilginç açıklamalar yaptı.

Kürt sorunuyla ilgili hükümetle BDP'nin masaya oturması gerektiğini söyleyen Derya Alabora Kürt sorunuyla ilgili yaptığı açılımlara rağmen hiçbir zaman AK Parti'ye oy vermediğini söyledi. Oy konusunda tutumlu olduğunu söyleyen Alabora seçimlerde bağımsız aday olan Sırrı Süreyya Önder'e oy verdiğini dile getirdi.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu Aykırı Sorular programına katılan ünlü tiyatro oyuncusu Derya Alabora ilginç açıklamalar yaptı. Alabora gündeme dair çarpıcı açıklamalar yaparken kime oy verdiğini de söyledi.

"SIRRI SÜREYYA ÖNDER'E OY VERDİM"

Halil Ergün'ün AKP'ye oy verdiğini açıkladıktan sonra aldığı tepkiyi yorumlayan Alabora kendi oy tercihini de açıkladı. BDP'nin bağımsız adaylarından Sırrı Süreyya Önder'e oy verdiğini söyleyen Alabora, Halil Ergün'e gelen tepkileri de abartılı bulduğunu belirtti. "Halil Ergün'ün politik görüşleri biliniyor. Bunlar değişmiş değil, o dönem öyle düşündüğü için AKP'ye oy vermiştir" diyen Alabora, Sırrı Süreyya'ya da övgüler dizdi. Sırrı Süreyya Önder'in meclis için çok gerekli olduğunu söyleyen Alabora, Önder'in dünyaya bakış açısını çok beğendiğini ve çok zeki bulduğunu ifade etti.

"HÜKÜMETİN KÜRT TARAFIYLA MASAYA OTURMASI GEREKİYOR"

Kürt sorununda çözüm için adım atılması gerektiğini vurgulayan Alabora, "hükümetin Kürt tarafıyla masaya oturması gerekiyor" dedi. "Kürt tarafı dediğiniz BDP mi yoksa PKK mı?" sorusunu yanıtlayan Alabora, "hükümet PKK'yı terör örgütü olarak tanımladığı için masaya oturması zor. Ama bir şekilde bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Derya Alaboranın açıklamalarını aşağıdan izleyebilirsiniz: